banner249

Deniz sezonu kapandı, şifa sezonu açıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Sultaniye Kaplıcaları, zengin mineral yapısının yanı sıra insan vücudunu rahatlatan sıcaklığı ve gür debisi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini görüyor.

Deniz sezonu kapandı, şifa sezonu açıldı
banner240

  İlçeye adını veren Köyceğiz Gölü’nün güneybatı kıyısında bulunan ve içinde taşıdığı 12 ayrı mineral nedeniyle Türkiye’nin nadir kaplıcalarından biri olan Roma döneminden kalma Sultaniye Kaplıcaları, şifalı sularının yanında çamur banyosu ile de turizme hizmet ediyor.

  Sultaniye Kaplıcaları’nı ziyaret etmek isteyenler, Köyceğiz’den karayolu ile veya Köyceğiz ve Dalyan’dan hareket eden yolcu tekneleri ile kaplıcalara gidiyorlar. Yaz sezonunda günlük yaklaşık bin 500 yerli ve yabancı turistin geldiği Sultaniye Kaplıcaları cilt hastalıklarına iyi geliyor.


 Bunun yanı sıra Sultaniye Kaplıcaları'ndaki çamur, cildi gerdiği için de güzellik çamuru olarak adlandırılıyor. Kaplıcadan doğal olarak çıkan su ise her mevsim 39-40 derece sıcaklıkta.

  Kaplıca suyunun romatizma ve deri hastalıklarının yanı sıra kan dolaşımı, solunum yolu hastalıkları, kadın hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, mide ve bağırsak hastalıkları, eklem ve kireçlenme hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.

  Köyceğiz Belediyesi Sultaniye Kaplıcaları'nda görevli İbrahim Yıldırım, Sultaniye Kaplıcaları'nın sağlık açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Günlük ortalama bin ila bin 500 arası turisti ağırladığımız bir yer burası, bu sene oranlarımız biraz düşük, yılda toplam 250-300 bin turisti ağırlıyoruz. Yine de Ekim ayında olmamıza rağmen bir kalabalığımız var. Burası sağlık açısından çok önemli bir yer. Çamur banyosunun yanı sıra burada termal şifalı sularımız var. Ayrıca 40 adet bungalov apartımız ile hizmet vermekteyiz’’ şeklinde konuştu.

 

  "ZOR BİR SEZON GEÇİRİYORUZ"

  Sultaniye Kaplıcaları'na Dalyan kanalından teknelerle turist götüren Dalyan Tekne Kooperatifinin Başkanı Atilla Gültekin sezonun çok zor geçtiğini ifade etti. Gültekin, "Turizm sezonumuz geçen yıllara oranla yüzde 25 oranında düştü. Bu düşüşte bize turist getiren ülkelerin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve ülkemizde yaşanan terör olayları etkili oldu. Zor bir sezon geçiriyoruz. Acentelerle yaptığımız görüşmelerde bu durumun gelecek yıla da yansıyacağını belirtiyorlar. Üyelerimizi çok büyük yatırımlar yapmamaları konusunda uyarıyoruz. Gelecek yılda turizm açısından zor bir yıl olacağı kesin’’ dedi.

 

  "TERÖR OLAYLARI BÖLGE TURİZMİNİ ETKİLEDİ"

 Terör olaylarının turizmi kötü etkilediğinin altını çizen Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turizmciler ve Otelciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur ise "’Bölge turizmi üzülerek söylüyorum ki terör olayları nedeni ile çok kötü bir sezon geçiriyor. 


Turizmin bu sene yavaş seyretmesinin diğer bir nedeni ise Ortadoğu'da olan olaylar. Bölge turizmimizde Sultaniye Kaplıcaları çok önemli bir yer tutmaktadır. Sultaniye Kaplıcalarındaki termal su mineral ve radon elementleri bakımından dünyadaki en iyi sulardan bir tanesi, gerçek anlamda insan vücuduna yararı olan mineralli mükemmel bir su, özellikle bu bölgenin tanıtımını çok önemsiyorum. Ayrıca Dalyan bölgemizde bu sene faaliyete geçmiş olan ve Dalyan kanalının kirlenmemesi için 4 adet elektrikli gezi teknesi hizmete girdi. Bu sayının arttırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız Dalyan kanalındaki tüm gezi teknelerinin dönüştürülmesidir’’ diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER