banner249

Aşıklardan muhteşem final

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen ve 2 gün süren Denizli 4. Ege Aşıklar Bayramı, muhteşem final programıyla sona erdi.

Aşıklardan muhteşem final
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 4.'sünü düzenlediği Ege Aşıklar Bayramı’yla Türkiye’nin çeşitli yörelerinden 20, yurtdışından da 6 aşığı bir araya getirdi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki final gecesine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda izleyen katıldı. 


Gecede Denizlili Ozan Nihat, tüm aşıkları ve türkü dostlarını sazıyla sözüyle selamlayarak hoş geldiniz dedi. Yaklaşık 3 saat süren programda halk ozanları atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu. Ozan Nihat'ın, Denizli Anadolu Lisesi ve Gazi Üniversitesi'nde okumakta olan iki öğrencisinin tamamen kendi ürünleri olan şiirlerini seslendirmeleri de izleyicilerden büyük alkış aldı. 

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Programın sonunda sahneye davet edilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, böylesi keyifli bir geceyi yaşatan ozanlara ve izleyenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şöyle devam etti: " Denizli'mize geldiniz, ayaklarınıza sağlık, şeref verdiniz. Bizi güzelliklerimize, özümüze, köklerimize götürdünüz. Atalarımızdan yadigar olan o müziği, güzelliği, sanatı bizlerle buluşturdunuz. 

İnşallah bu güzellikleri yaşayıp, yaşatacağız. Özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı, bu güzelliklerle buluşturacağız. Biz başka devletlerin değerleriyle değil, özümüze, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarsak ancak o zaman biz olmaya devam ederiz. Biz bu düşüncelerle dedik ki eğer gençlerimiz, bizim gençliğimiz olacaksa eğer, bu duygularımız, bu inancımız devam edecekse eğeri değerlerimizi çocuklarımıza ve gençlerimize öğretmemiz ve yaşatmamız gerekiyor. 

Boş bırakırsak, değerlerimize sahip çıkmazsak, çocuklarımız ve gençlerimiz başka milletlerin değerleriyle değerlenir, bizim çocuklarımız olmaktan çıkar. Biz bu düşüncelerle aşıklar bayramını başlattık ve 4 yıldır da sürdürüyoruz. Bu bizim öz kültürümüzdür, geldiğimiz yerdir. Bizim geldiğimiz yerden, köklerimizden beslenmemiz gerekiyor. Ağızlarına sağlık . Yüreklerine sağlık. Aşıklarımız iki gündür Denizli'de öğrencilerimizle, gençlerimizle buluştu. İki akşamdır güzelliklerle buluştuk ve hep duygulandık. İnşallah 5.sinde de hep beraber buluşacağız. "

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER