banner249

İşçi krizinde mutlu son!

Aydın Nazilli İlçesi’ne bağlı Nazilli Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan ve 2 ay ücretsiz izne çıkarılmaları nedeniyle eylem yapan 200 işçi, 1 Mayıs’ta da eylemlerini sürdürerek mutlu sona ulaştı.

İşçi krizinde mutlu son!
banner240

30 Nisan sabahı aralarında 2 yıl ile 14 yıl arasında çalışan şirket elemanının bulunduğu 200 işçi çavuşlarından aldığı izin talimatının ardından Belediye önünde eylem yapmış, taleplerine cevap gelmeyince 1 Mayıs sabahı saat 06.00'da şantiye binalarında toplanarak eylemlerini sürdürme kararı almıştı. 


Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın Perşembe sabahı Ankara'dan dönmesinin ardından istirahat ettiği sırada öğle saatlerine kadar belediye önünde eylemlerini sürdüren işçileri önce AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ziyaret etti. Kılınç'la birlikte 200 işçi arasından seçilen 6 temsilci Başkan Alıcık'ın bulunduğu Esat Ergüler Sosyal tesislerindeki toplantı salonunda buluşarak konuya ortak çözüm getirdiler. 

SOSYAL TESİSLERDE BULUŞUP, ÇÖZÜME ULAŞTILAR
Basına kapalı yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Başkan Haluk Alıcık; “Milletvekilimiz Gültekin bey, başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile işçi arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda olumlu bir karara ulaştık. Başkanlığımın 6. yılındayım ve bugüne kadar hiçbir arkadaşımızı şirketten işten çıkartılsın demedik. Büyükşehir yasasından dolayı bizim de tasarrufa gitmemiz gerekiyordu. 

Baktığımızda itfaiye kapatıldı, su servisi kapatıldı. Biz bu durumda tüm arkadaşlarımızı işten mi çıkartmalıydık. Arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmede kimseyi işten çıkartmamak için 2’şer ay ücretsiz izne çıkartalım demiştik. Ama bunu biraz aşağı indirme kararı aldık. 10 gün arayla değişimli olarak gerçekleştireceğiz. Sağduyulu davranıldığı için herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

BUGÜN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ
Görüşmede sorunlarını anlattıklarını ve mutlu edici sonuç aldıklarını ifade eden işçi temsilcilerinden Çetin Karaer de; "Sıkıntılarımızı anlatarak dile getirdik. Bu 2 aylık sürenin uzun olduğunu söyledik. Sürenin kısaltılması yada çıkışlarımızın verilmesini istedik. Başkanımız da buna saygı duyarak görüşme yaptı. 

10 gün arayla ay içinde değişmeli olarak arkadaşlarımız çalışmaya devam edecek. İşe dönebileceğimiz için mutluyuz. İleride belki de işçi çıkarılma olmayabilirmiş. Temizlik İşleri olarak bugün temizliğe yeniden başlayacağız" şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER