banner249

Pamukkale Teknokent, Ar-ge ve inovasyon’a dair genç Müsiad’ı bilgilendirdi

Pamukkale Teknokent, Genç MÜSİAD Denizli üyelerine özel ‘Ar-Ge ve İnovasyon’a dair bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Pamukkale Teknokent Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, genç iş adamlarına; yatırım imkânları, avantajları ve sağlanan destekler konusunda detaylı bir sunum yapıldı. Sunumda, Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin faaliyetleri aktarıldı, konuya dair merak edilen sorular cevap buldu.

Pamukkale Teknokent,  Ar-ge ve inovasyon’a dair genç Müsiad’ı bilgilendirdi
banner240

Pamukkale Teknokent, genç iş adamları için de cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Yatırımlar konusunda bilgi almak ve çeşitli desteklerden yararlanmak isteyen Genç MÜSİAD Denizli üyeleri, Pamukkale Teknokent’i ziyaret etti. Ziyarette, Ar-Ge ve İnovasyon’a dair özel bir bilgilendirme toplantısı da düzenlenerek Pamukkale Teknokent ve Pamukkale Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) çalışmaları ile ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak, Teknokent ile Denizli’nin bilim, sanayi ve teknolojisine katma değer kattıklarını, ayrıca ekonomi ve kalkınmasına da pozitif yararlar sağladıklarını söyledi. Muzaffer Adak, sunumda yaptığı konuşmada, “ticaret ve yatırım konusunda Pamukkale Teknokent bir cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Bizler de bu noktada, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi, girişimcilerin doğru fon kaynaklarına ulaşması ve yatırımcılarla buluşması konusunda geniş imkânlar sunuyoruz. Bu konuda özellikle gençlerin talepleri bizler için çok önemli. Genç beyinlerin Denizli’mize ve dolayısıyla ülkemize katma değer olarak pozitif getiriler sağlayan her türlü girişim, inovatif fikirler, yatırım ve destek konusunda bizler buradayız. İmkânlarımız buna elverişli. Kapımız herkese açık. Bir çay içmeye dahi olsa geliniz, ziyaret ediniz. Sizler gibi genç insanların, iş dünyasının içinde olan girişimcilerin bizleri ziyaret etmesi ve bu konuda özen göstermesi Pamukkale Teknokentimizin ne denli önemli bir konumda olduğunu da bizlere ayrıca göstermektedir” dedi.

Pamukkale Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yöneticisi Hüseyin Karakuş da, teknoloji transferi konusunda Genç MÜSİAD Denizli üyelerini bilgilendirdi, merak edilenleri cevaplandırdı. Karakuş, Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi kavramlarına açıklık getirerek, “henüz yeni bir oluşum olduğu için TTO ve bilgi transferi konularını muhataplarımıza anlatmada ve kabul gördürmede güçlük çekiyoruz. Ancak son zamanlarda yapmış olduğumuz işler ve faaliyetlerle kendimizi ifade etmeye başladık.

Ülkemizde de bu konular daha konuşulur hale geldi. Bizler Teknoloji Transfer Ofisleri olarak katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi konusunda eğitim, tanıtım, bilgilendirme ve farkındalığın oluşturulması için yol gösteriyoruz. Ayrıca Ar-Ge projelerine destekler, üniversite-sanayi iş birliği, patent ve ticarileştirme işlemleri, girişimcilik ve şirketleşme, yapılan buluşlara destekler ve sizler gibi genç girişimcilere yönelik de hızlandırma programları gibi Ar-Ge hizmetleri yürütüyoruz. 

Sanayiye yönelik Ar-Ge ve inovasyon projelerinin hazırlanması, üniversitenin sahip olduğu bilgi potansiyelinin özel sektöre uygulanması, yürütülmesi ve proje çıktılarının ticarileştirilmesi ile fikri ve sınai hakların korunmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda yüksek teknolojik seviyenin yakalanması için de devletimizin sunmuş olduğu fırsatlardan girişimcilerimizin etkin bir şekilde faydalanmasını amaçlıyoruz. Örneğin, Denizli yatırım teşviklerinde ikinci bölgede yer alıyor. Ancak bu aşamada Ar-Ge projesi sonucu geliştirilen ürünlerin yatırımında beşinci bölge destekleri uygulanıyor. Bu büyük bir imkân. Bundan dolayı inovasyon odaklı iş fikirlerinin uygulanması, ilimiz ve bölgemiz için önem taşıyor. Bizler de bu teşviklerden iş adamlarımızın daha fazla faydalanmalarını arzu ediyoruz” dedi.

Melek Yatırımcılık ile ilgili bilgi de veren Pamukkale TTO Yöneticisi Hüseyin Karakuş, “henüz başlangıç yani start-up aşamasında olan bir girişimin büyümesi ve gelişmesi için sermaye ve bilgi birikimi sağlamaktayız. GEKA destekli ‘Melek Yatırımcılar Güney Ege’de projemizle de Denizli, Aydın ve Muğla’da gelecek vaat eden ancak sermaye sıkıntısı çeken girişimlere bireysel olarak hem finansman hem de bilgi birikimi ve tecrübeleri aktarmada aracı olacağız. Önümüzdeki günlerde de farkındalık faaliyetlerimiz ve seminerlerimiz Denizli, Aydın ve Muğla’da gerçekleştirilecek. Yatırımcılarımıza “Melek Yatırımcı” olmalarını ve bu yönde bizlere güçlü desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısının kapanışında konuşan Genç MÜSİAD Denizli Başkanı Muharrem Kılcı ise davet için teşekkür ederek, “Pamukkale Teknokent’in ve TTO’nun sunduğu avantajları daha yakından gördük. Genç MÜSİAD Denizli olarak heyecanlıyız. Bu tür yatırım ve destek odaklı programlar bizleri yatırım ve üretim noktasında daha da teşvik ediyor. İlişkilerimizi üyelerimizle birlikte üst düzeyde tutup bu imkânları değerlendireceğiz ve yararlanmaya çalışacağız” diye konuştu. 

Toplantı sonrasında Genç MÜSİAD Denizli Başkanı Muharrem Kılcı, kuruluşları adına Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak’a plaket takdiminde bulundu.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER