banner249

Hz Mevlana Gönül Mimarlarımızdandır.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerini vuslatının 742. yıldönümünde rahmetle andığını ifade etti. Tin; “Gönül insanı olan Hz Mevlana sevgi medeniyetimizin mimarlarındandır” dedi.

Hz Mevlana Gönül Mimarlarımızdandır.
banner240
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin vefatının 742. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Milletvekili Tin, mesajında şunları ifade etti; “Hz Mevlana bir gönül insanıdır. Bizim sevgi medeniyetimizin mimarlarındandır. Millet olarak bu topraklarda beslediğimiz vatan ve bayrak aşkı, hür ve bağımsız yaşama sevdası Hz Mevlana’nın bizlere gösterdiği o engin fikirlerinin ve sevginin ürünüdür. Yeni Türkiye’ye doğru yürümek ancak köklü ve yeni fikirlerin yol haritasıyla mümkün olabilir. Hz. Mevlana’nın bugüne ve geleceğimize saçtığı ışık, düşünceleri, eserleri ve çizdiği yol, ülkemizi yeni ufuklara başarıyla taşıyacaktır. Her yeni şeyleri söylerken düne dair ne varsa yeniye koşabilmek ve ulaşabilmek gayreti hem sözlerimizde hem de yaşantımızda olmak zorunda. Bugünün Türkiye’sini ancak bu sevgi yolculuğuyla geleceğe daha güçlü ve başarılı taşımak mümkün olacaktır. Hür ve bağımsız olan ülkemizin topraklarına duyduğumuz aşk Hz Mevlana’nın gönlümüze ektiği sevgi tohumlarının eseridir.

 

Milletimiz asırlar boyu muhabbetle kucaklaştı ve ülkemize yönelik her türlü saldırıda bir olmayı başarabildiyse bunda en büyük pay yine Hz Mevlana gibi gönül mimarlarımızın bugüne saçtığı ışıkta gizlidir. Ruhumuzu sarsılmaz bir sevdayla kuşatan bu ilmi sevgi asırlar boyu nasıl yol haritamız oldu ise bu günden sonra da hedefimizi belirleyen rehberimiz olmaya devam edecektir. Millet olarak, Mevlana’ya, Yunus’a, Hacı Bektaş-ı Veli’ye ya da böylesi değerli gönül insanlarına sahip çıktığımız müddetçe bizim medeniyetimize, sevgi ile inşa edilen muhabbetimize kimse gölge düşüremez. İçeride ya da dışarıda kökümüzün tarihimize ecdadımıza ve medeniyetimize bağlı olmadığını zannedenler bilmelidirler ki bu millet gücünü tarihi değerlerinden ve Hak yolcularından alır. 742 yıl önce hayata gözlerini yumsa da, sözleri ölmeyen ve aşkı hiçbir zaman sönmeyen Hz Mevlana’yı vuslat gününde rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER