banner249

Mevlana’nın Vuslat Gecesi Aşk ve Muhabbetle Yâd Edildi

Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla KYK Denizli İl Müdürlüğünce Denizli Yurdu Kapalı Spor Salonunda “Şeb-i Arus” özel programı düzenledi.

Mevlana’nın Vuslat Gecesi Aşk ve Muhabbetle Yâd Edildi
banner240

Tüm dünyayı sözleri ve eserleriyle etkileyen, gönüllerin ve aşkın sultanı Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin “Sevgiliye kavuşma, düğün gecesi’’ olarak kabul ettiği ölüm yıldönümü yad programına Denizli’deki KYK Yurtlarında barınan öğrencilerin yoğun katılımı ve coşkusu dikkat çekti.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan gecede, genç ama hafız Emre AKŞİT’ in sesinden Kur’an-ı Kerim tilaveti dinleyenleri mest etti. Geceyi “Aşığın Maşuğuna Kavuşması” olarak adlandıran KYK Denizli İl Müdürü Alaeddin AKTAŞ salondakilere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi.

“Daha küçük yaşlarda ilim tahsiline başlayan Mevlana’nın Allaha karşı fütursuz bir imanla birlikte Peygamber (S.A.V.) e sımsıkı bağlanmış, ibadet ve taatin neşesiyle Hakk’a vasıl olmuş bir Şahsiyettir. Allaha ve Resulüne öylesine aşık olmuştur ki onun gören gözü, konuşan dili olmuştur.

Hayatını Kur’an’a adayan Mevlana, Sağ olduğum müddetçe Kur’an’ın bendamıyım, kölesiyim. Hz. Muhammed Mustafa’nın ayağının tozuyum. Kim Bunun gayrısında bana bir şey isnat ederse, ondan da sözünden de vizarım ben, demiştir.

Herkes ayrılıktan bahsetti, bense vuslattan diyen Mevlana daima Maşuğuna kavuşma arzusuyla yanıp tutuşmuştur. Mevlana, ölüm gününü düğün günü olarak adlandırmış; Bırakın beni, ben sevdiğime gidiyorum diyerek Hakk’a olan aşkın önemini bizlere ifade etmiştir.

Mevlana’nın bütün hayat akışını değiştiren, onu pişiren, Mevlana’yı Mevlana yapan Şemsi Tebrizi’dir Mevlana’yı anmanın yanısıra esas önemli olan onu anlamaktır. Onun fikirlerini, yaşam tarzını benimsemek ve yaşantımıza aksettirmektir.”

Öğrenciler tarafından Farsça ve Türkçe şiirlerin okunduğu, İlahi ve tasavvuf musikisi dinletisinin yanısıra yurtlarda barınan yabancı uyruklu öğrencilerin Mevlana Oratoryosu geceye damgasını vurdu. Işık ve efekt gösterileri eşliğinde yapılan sema töreni ise geceyi renklendirdi. Program bitiminde ise katılımcılara helva ve şerbet ikramı yapıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER