banner249

Acıpayam GES projesinde sona gelindi

Acıpayam’a bağlı Sırçalık Mahallesi’nde 2023 haziran ayında kurulumuna başlanan 900 Kwh kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) projesinde sona yaklaşıldı.

Acıpayam GES projesinde sona gelindi
banner240

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan; yeşil projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Acıpayam Belediyesi’nce projelendirilen ve 2023 Mayıs ayında ihaleye çıkan güneş enerjisi santrali (GES) projesinde ilk kazma, geçtiğimiz 2023 Haziran ayında vurulmuştu.

İlçeye bağlı Sırçalık Mahallesi’nde yapımı devam eden 900 kilowatt kapasiteli GES kurulum çalışmalarında sona yaklaşıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, “Bir vizyon projemizin daha sonuna yaklaşıyoruz. Burası, yaklaşık 19 bin metrekare alanı kapsıyor. Elektrik tarlamızda yaklaşık 900 kwh değerinde elektrik üretilecek. Çok yakında Acıpayam Belediyemizin harcadığı elektrik buradan karşılanmış olacak ve o kadarını da devletimize vermiş olacağız.

Sırçalık mahallemizden sevdamıza doğan güneşe selam olsun. Sevdamız için kurduğumuz hayallerimizden biri olan ve belediyemizin vizyon projesi olan güneş enerji santralimizde son bağlantılar yapılıyor. Belediyemizin 50 yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak ve belediyemize ciddi gelir sağlayacak olan projemiz ilçemize hayırlı olsun. Yeşil enerjili projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER