banner249

Euro 2016 Türkiye'ye verilebilir mi ?

Fransa'da yaşanan terör saldırıları 2016 Avrupa Şampiyonası'nda yaşanabilecek güvenlik zafiyetlerini de gündeme getirdi.

Euro 2016 Türkiye'ye verilebilir mi ?
banner240

Geçtiğimiz günler Fransa'nın başkenti Paris'te üst üste yaşanan terör saldırılarında 132 kişi ölmüş ve yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Yaşananların ardından Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Le Graet’ın yaptığı, "Zaten güvenlik endişemiz vardı, şimdi bu endişe daha da arttı" açıklaması kafalarda soru işareti bıraktı. Turnuvaya katılacak ülke federasyonlarının da UEFA'ya güvenlik konusundaki kaygılarını ilettikleri ve yeni bir plan oluşturulması yönünde görüş belirttikleri öğrenildi.

ALMANYA, İTALYA YA DA İNGİLTERE

Fransa'daki terör saldırılarının devam etmesi durumunda ev sahipliği yapacak ülkenin değiştirilmesi ihtimali de alternatifler arasında. Böyle bir durum karşısında ise ilk seçenek olarak Almanya, İtalya ve İngiltere gösteriliyor. Fransa'dan güvenlik garantisi alınamaması durumunda EURO 2016 bu ülkelerden birine taşınacak. Öte yandan, organizasyon için Fransa ile girilen yarışta tek oyla kaybeden Türkiye'nin de alternatifler arasında olup olmayacağı merak konusu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER