banner249

Şeniz Doğan’ı topa tuttu!

Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, Merkezefendi’nin CHP’li Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı sigortasız işçi çalıştırmakla suçladı, sert eleştirilerde bulundu.

Şeniz Doğan’ı topa tuttu!
banner240

Sayıştay’ın Merkezefendi Belediyesi hakkındaki denetim raporu Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz’ın da gündemindeydi. Durmaz, ilçenin CHP’li belediye başkanı Şeniz Doğan’ı hedef aldı, sigortasız işçi çalıştırmakla suçladı. Parti binasında basın toplantısı yapan Durmaz; belediyenin Halk Ekmek büfelerinde çalışan personelin sigortasız çalıştırıldığını belirtti. Durmaz; “Raporda, işletilen ekmek büfelerinde sürekli biçimde çalıştırılan personelin, mevzuatta öngörülen istihdam yöntemlerinin aksine günlük gider pusulası düzenlenmek suretiyle istihdam edildiği görülmüş. Yapılan incelemede; ekmek satış büfelerinde çalıştırılan 14 personelin, mevzuat hükümlerine aykırı olarak çalıştırıldıkları her gün için düzenlenen gider pusulalarıyla sabit bir bedel ödenmek suretiyle, 30 günü aşan sürelerle ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na bunlar ile ilgili herhangi bildirimde bulunulmaksızın, sigortasız bir şekilde çalıştırıldıkları tespit edilmiş” ifadelerini kullandı.

seniz-dogan

‘İŞÇİLERE FAZLA MESAİ YAPTIRILDI’
Raporda bazı işçilere fazla mesai yaptırıldığının yer aldığını ifade eden Durmaz; “Mevzuatla belirlenen süreyi aşacak şekilde fazla mesai yaptırıldığı görülüyor. Belediye tarafından çıkarılan Merkezefendi Belediyesi Bütçe İçi İşletme Yönetmeliği’nin Sayıştay’ın görüşü alınmadan kabul edilerek yürürlüğe konulduğu görülmüş” ifadelerine yer verdi.

Mama üretme makinelerine ilişkin de konuşan Durmaz, kesilen faturalardaki tutarsızlıklara dikkat çekti, üretilen makinelerin nerede ve ne şekilde üretildiğinin belli olmadığını, bir tesisin varlığına ilişkin bilgi olmadığını öne sürdü.
Durmaz; “Facia bir belediye ile karşı karşıyayız” dedi.
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER