banner249

Sarayköy’de dev açılış

Sarayköylülerin büyük beğenisini kazanan dev spor kompleksinin resmi açılışı binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır 100 yıllık dev spor tesisimiz hayırlı olsun” dedi.

Sarayköy’de dev açılış
banner240

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 30 milyon lira, Sarayköy Belediyesi’nin 20 milyon lira ödenek çıkartarak toplamda 50 milyon liraya mal olan dev spor kompleksi ilçenin gözde projelerinden birisi haline geldi. Hizmete açıldığı günden bugüne 7’den 70’e yüzlerce kursiyeri bulunan dev tesisin içerisinde kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, güreş, pilates, fitness salonu, kafeterya, tenis kortu, basketbol sahası, amfi tiyatro, çocuk oyun alanları ve park alanlarının bulunuyor.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın ilçe halkına söz verdiği vaatlerinden birisi olan Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu’nun resmi açılışı bugün yapıldı. Açılış törenine AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahit Tin, Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İlçe Kaymakamı Celalettin Cantürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve eşi ile binlerce vatandaş katıldı.

Açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Törenin açılış konuşmasını Ahmet Necati Özbaş yaptı. Başkan Özbaş, “ Sarayköy son 10 yılda temel atma törenlerine, açılışlara çok alıştı. Ama bu bizim için yeterli değil. Daha çok işler yapacağız. Bugün hayallerimizi süsleyen spor kompleksimizin açılışını yapıyoruz. Hakikaten bir başka güzelliğe hem ev sahipliği hem de şahitlik ediyoruz. Bu tesisimizi 50 milyon liraya yaptık. Eski parayla 50 trilyona bitirdik. 30 milyonu Spor Toto Teşkilatından, 20 milyonu da Sarayköy Belediyemizin bütçesinden oluşuyor. Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır, 100 yıllık tesisimiz hayırlı olsun” dedi. Başkan

Özbaş konuşmasına şöyle devam etti, “Hedef: Türkiye ve dünya şampiyonluğudur. “Sarayköy kültürde, sanatta, eğitimde marka şehir olacak dedik. Kültür Merkezimizi inşa ettik. Eğitimde zirve olacak dedik. Üniversitemizi yaptık. Sporda da vizyon olacak dedik bu tesisimizin açılışını yapıyoruz. Bu tesisi yaparken şunu hayal ettik. 1926’da Cumhuriyetten, Atamızdan bize emanet Sarayköy Spor Kulübümüz var. Gençlerimizden sevdikleri spor branşını öğrendikten sonra kulübümüzün lisanslı sporcusu olarak Türkiye şampiyonu hatta olimpiyat şampiyonluğu hedefinde olmalarını çok istiyoruz.

DEVLETİMİZİN TÜM İMKÂNLARINI ALDIK
10 yıl önce Sarayköy hak ettiğini alacak diye çıktığımız bu yolda başımız hiç öne eğilmedi. Devletimizin tüm imkanlarını kazanarak hep yukarılara çıktı. Bundan sonra da 10 yıl önce başlayan bu hizmet destanı artarak devam edecek. Şehrimizi 32 mahallesini de beraber daha da güzelleştireceğiz. Sizler bizim yanımızda olduğunuz sürece çalışmaya devam edeceğiz.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Bu tesiste emeği geçen başka Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, önceki dönem Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, şimdiki Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer İlman’a, Kaykamamımız Celalettin Cantürk’e, tüm çalışma arkadaşlarıma ve desteklerini bizlerden eksik etmeyen Sarayköylü hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER