banner249

Denipol mide botoksuyla obeziteden kurtarıyor!

Özel Denipol ve Özel Denipollife Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Durmuş Ali Özdemir, obezite tedavisinde uygun hastalarda kullanılan mide botoksu ile hastaların başarı ile kilo verebildiğini söyledi.

Denipol mide botoksuyla obeziteden kurtarıyor!
banner240

Mide botoksunun anestezi yardımıyla uyutularak midenin belli bölgelerine botoks uygulama işlemi olduğunu kaydeden Özdemir, “Amaç mide kaslarının hareketlerini yavaşlatmak ve iştah azalmasını sağlayarak kişinin kendini tok hissetmesi sonrası daha az yeme ihtiyacı hissetmesidir” dedi. 


Mide botoksunun kilo vermek isteyen, ancak veremeyen ve önemli başka rahatsızlıkları olmayan kişilere uygulandığını kaydeden Özdemir , “İşlem süresi 15-20 dakikadır. Anestezi altında uyuyan kişi hiçbir şey hissetmemektedir. İşlemden birkaç saat sonra evlerine gidebilmektedir. Normal sosyal hayatına ve işine kaldığı yerden devam edebilmektedir” diye konuştu. İşlem öncesi ve sonrası hastanın diyetisyenle görüşerek beslenme programı hazırlandığını söyleyen Özdemir “Hastalar diyetisyen tarafından kişiye özel olarak hazırlanan diyet programına ve önerilerine uymaları işlemin başarılı olması için büyük önem arz etmektedir. Hastalar mide botoksu sonrası belli aralıklarla diyetisyenimize kontrole gelmekte ve takibi yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Mide botoksu uygulamasının etki süresinin ortalama 5-6 ay olduğunu kaydeden Özdemir, mide botoksu işleminden sonra vakaların çoğunda istenilen kilo kaybı ile arzu edilen sonuçların alındığını, her zayıflama yönteminde olduğu gibi mide botoksunun etkisinin geçtiği 6.aydan sonrada mutlaka günlük kalori alımına dikkat edilmesinin gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2024, 00:10

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER