banner249

Çavuşoğlu’dan yaşlılara çok özel proje!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yaşlı vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen yeni bir projeyle gündeme geldi. Çavuşoğlu, yaşlıların yalnızlaşmasına ve bakım ihtiyaçlarının karşılanmasında yaşanan zorluklara dikkat çekerek, onlara yönelik özel hizmetler sunacaklarını açıkladı.

Çavuşoğlu’dan yaşlılara çok özel proje!
banner240

Projenin temel felsefesini "Huzur evi değil, yaşam alanı" olarak tanımlayan Çavuşoğlu, yaşlıların bağımsız, sağlıklı ve sevdikleriyle birlikte huzur içinde yaşamalarını hedeflediklerini belirtti. Projeye ilişkin detayları paylaşan Çavuşoğlu, yaşlı bakım evlerinde bireysel odalarda konaklama imkanı sunacaklarını ve yaşlıların kendi özel eşyalarını getirebileceklerini vurguladı. Ayrıca, geçici süre bakıma ihtiyaç duyan yaşlılara ihtiyaçları süresince bakım ve tedavi sağlanacağını ifade etti.

Her yaşlı bakım merkezinin sosyal etkinlikler için alanlarının olacağını ve rutin sağlık kontrollerinin yapılacağını dile getiren Çavuşoğlu, beslenme ve diyet konularında da destek sağlanacağını belirtti. Ayrıca, yaşlıların yakınlarının ziyaretlerinde birlikte vakit geçirebilecekleri özel mekanlar ve konaklama imkanlarının da oluşturulacağını kaydetti.

YALNIZ YAŞAYAN YAŞLILARA ÖZEL HİZMETLER
Çavuşoğlu, sadece yaşlı bakım merkezlerinde değil, yalnız yaşayan yaşlıları da unutmadıklarını vurguladı. Bu kapsamda, ev temizliği, kuaför, kişisel bakım gibi hizmetlerin yanı sıra fizyoterapi, psikolojik ve sosyal desteklerin sağlanacağını açıkladı. Çavuşoğlu, yaşlı vatandaşların yalnızlığa terk edilmemesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için bu hizmetlerin önemli olduğunu belirtti.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER