banner249

İYİ Parti'de istifa depremi!

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde siyasi arenada önemli bir gelişme yaşandı. İYİ Parti'nin Belediye Başkan adayı olarak belirlediği Mahir Altuğ'u, Ak Parti'nin aday göstermemesi üzerine aday göstermesinin ardından eski ilçe başkanı Muzaffer Akyol, partisinden istifa etti.

İYİ Parti'de istifa depremi!
banner240

Yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken, siyasi partilerin aday belirleme süreci oldukça dikkatle takip ediliyor. Ancak bu süreçte İYİ Parti'nin Acıpayam ilçesinde yaşanan istifa haberi, siyaset gündemine bomba gibi düştü. Partinin eski ilçe başkanı ve Belediye Başkan aday adayı Muzaffer Akyol, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

Akyol'un açıklamasında, partisinin Mahir Altuğ'u aday göstermesine tepki gösterdiği belirtiliyor. Akyol, açıklamasında, "Belediye başkan adayı olmak için ilçe başkanlığından Eylül ayında istifa ettim. Acıpayam'da 4,5 aydır seçim çalışması yürütüyorum. Ama gelinen noktada hiçbir istişare yapılmadan, tek adam kararıyla başka partiden aday yapılmayan birisi, bütün ahlaki ve siyasi kurallar hiçe sayılarak İYİ Parti'den aday olarak ilan edildi. Bu nedenle başta kendime olan saygımı korumak ve emeği yok sayan sistemde basamak olmamak adına başkan aday adaylığından çekilip, İYİ Parti'den istifa ediyorum" şeklinde ifadeler kullandı.

Akyol'un istifası, Acıpayam'da siyasi dengeleri değiştirebilecek nitelikte bir olay olarak değerlendirilirken, İYİ Parti'nin aday belirleme sürecinde yaşanan bu gelişme, seçim atmosferinde yeni tartışmaların fitilini ateşledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2024, 00:10

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER