banner249

Ak Parti Denizli’den korkuyor!

Gazete Pencere Yazarı Nuray Babacan, AK Parti’nin yerel seçimler için ‘kazanılabilecek iller’ ve ‘kaybedilebilecek iller’ listesi yaptığını iddia etti. Buna göre Denizli’nin kaybedilecek iller arasında yer aldığı belirtildi.

Ak Parti Denizli’den korkuyor!
banner240

İktidar yerel seçim hazırlıklarını sürdürürken, İstanbul ve Adana’ya alınması olası, Ankara ve Antalya’ya alınması zor ve Denizli ile Balıkesir için ise kaybedilecek il muamelesi yapılıyor. Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın haberine göre; AK Parti’nin seçim stratejisini yürüten ekibi bir süreden beri düzenli toplantılar yapıyor.

Parti, hem genel seçim sonuçlarına ilişkin seçmen profili çıkarıyor, hem de il il yerel seçimlerin durumunu değerlendiriyor. ‘Hangi illeri kaybedebiliriz, hangi illeri kazanabiliriz’ sorusu soruluyor. Örneğin, AK Parti’de olan Denizli ile Balıkesir için kaybedilebileceği yönünde değerlendirmeler yapılırken, muhalefette olan Antalya ve Ankara belediyelerini almanın zor olacağı, Adana ve İstanbul’un kazanmaya daha yakın olduğu değerlendiriliyor.

AK Parti kurmaylarının, Denizli ve Balıkesir gibi çok riskli görülen illerle ilgili saha gözlemlerine dayalı raporlar hazırlattığı, raporların sonucuna göre ise sorunlu illerle ilgili özel planlamaların devreye alınacağı belirtiliyor.
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER