banner249

PAÜ’ye yakışmıyor!

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nin sağlık politikaları vatandaşları artık canından bezdirdi. Üniversite Hastanesi, hastalara birinci ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi göstermeye başladı.

PAÜ’ye yakışmıyor!
banner240

Denizli’de sağlık hizmetleri kalitesi, artık parası olan ve olmayanlar sınıfı olarak ikiye ayrıldı. Üniversite hastanesinde MR, Tomografi veya Ultrason gibi çekimler için verilen randevu tarihleri hasta ve hasta yakınlarını adeta çileden çıkarıyor. Bazı çekimler için 1-2 ve hatta 3 aylık sürede randevu verilirken söz konusu para olunca bu randevu süresi 2 güne kadar düşebiliyor. 

SOSYAL GÜVENCEYİ BYPASS EDİYORLAR
Sağlık alanında sosyal güvencesi olan vatandaşlar, bu duruma oldukça tepki gösteriyor. Bazı hasta ve hasta yakınları sosyal güvenceleri olmasına rağmen sağlık hizmetlerinde eşit bir muamele göremediklerini ifade ederek bunun yanlış olduğu görüşünü savunuyor. Sağlık primlerinin ödenmesine rağmen üniversiteden kaliteli bir sağlık hizmeti alamadıklarını iddia eden hasta yakınları, kendilerinden bir takım tahlil ve tetkikler için ekstra ücretler talep edildiğini belirtiyor.

PARAN VARSA HEMEN HİZMET
Denizli’de ismini vermek istemeyen bir vatandaşın haber merkezimize ilettiği bir şikayette şu ifadelere yer verildi, “Hastam için MR tarihi almak istedim ancak bana 2 ay sonraya gün verildi. Hastamın durumunun iyi olmamasını iletmeme rağmen bu konuda yardımcı olamayacaklarını kaydetti. Daha sonra ücretli çekmeleri halinde bunu 2 gün sonra çekebileceklerini ifade ettiler. Gerçekten param olmadığı için bunu yapamadım.”
 
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER