banner249

Dünyanın göz bebeğinde doğalgaz yok!

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, 2024 yılı için Pamukkale ve Karahayıt’a doğal gaz hattı döşenmesini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Dünyanın göz bebeğinde doğalgaz yok!
banner240

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Türkiye ve Denizli’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan, yılda 2 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği UNESCO’nun dünya miras listesinde beyaz cennet Pamukkale ve kırmızı şifalı suyuyla ünlü Karahayıt’a doğal gaz hattının döşenmesini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Bölgedeki otellerin ve pansiyonların çevreci yeşil enerji doğal gaza geçmesinin turizmciye birçok noktadan faydasının olacağına dikkat çeken DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, “Turizmciler olarak 2024 yılında en büyük beklentimiz Pamukkale ve Karahayıt bölgesine doğal gaz hattının hızlı bir şekilde döşenip, kullanıma açılmasıdır. Otellerin, pansiyonların mutfaklarında, daha ucuz ve çevreci olan doğal gazı kullanmaları girdi maliyetlerini olumlu yönde etkileyecektir.

Bunun yanında otellerin ve bölgedeki tüm pansiyon, konut ve işyerlerinin doğal gaz ile ısıtılması gerekir. Kesinlikle ve hızla ısıtmada jeotermal suyun kullanılmasından vaz geçmeliyiz. Yaşanan kuraklıklara ve mevsim değişikleriyle birlikte her yıl jeotermal su kaynaklarında düşüş gözlenmektedir. Doğanın insanlık için çok büyük bir lütfu olan şifalı termal suyu otellerimizde pansiyonlarımızda gelen müşterilere sağlık için, şifa bulmaları için sunmalıyız. Jeotermal suyu bizi bekleyen susuzluk tehlikesini de göz önüne alarak böyle hoyratça kullanmaktan vazgeçmeliyiz.” dedi

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER