banner249

Merkezefendi’de imar skandalı!

Merkezefendi Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü, Şirinköy’de 4 villalık bir inşaata, inşaat devam ederken İskan Ruhsatı, yani (Yapı Oturum izni) verdi. 

Merkezefendi’de imar skandalı!
banner240

Merkezefendi Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nde ardı ardına yaşanan imar skandallarının ardı arkası kesilmiyor. İmar Müdürlüğü, bu kez inşaatı devam eden 4 villaya yapı oturum izin belgesi vererek kanuna aykırı bir işleme daha imza attı.

imar-skandali

İNŞAATI HALA DEVAM EDİYOR

Şirinköy Mahallesi 6285 ada ve 1 parselde yer alan 4 adet villa inşaatının sahipleri, inşaat bitmeden Merkezefendi Belediyesi’nden oturma iznini 14 Eylül 2023 günü aldı. Kanunlara ve mevzuatlara aykırı bir şekilde alınan iskan ruhsatının ardından söz konusu villada inşaat hala çalışmaları devam ediyor. Bu ruhsatın inşaat bitmeden verilmesinin arkasında yatan sebebin sonradan yapılacak kaçak kısımlara zemin hazırlamak olduğu iddia edildi.

imar-skandali2

İMAR MÜDÜRLÜĞÜ BU RUHSATI NASIL VERDİ?

Kamuoyu şimdi, inşaatı devam eden bu dört villaya oturum izni veren İmar İşleri Müdürlüğü’nün kararını sorguluyor. Daha önce de birçok kanuna aykırı işlemlerde bulunan Merkezefendi Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü yine skandal bir olayın altına imza attı. Başkan Doğan’ın söz konusu müdürlükte bugüne kadar herhangi bir iç soruşturma açıp açmadığı ise kamuoyunun en çok merak ettiği konular arasında yer aldı.

imar-skandali3

İŞÇİLER SİGORTASIZ ÇALIŞIYOR!

Söz konusu 4 villalık inşaatın yapı kullanma izni alınması için SGK’dan ilişiği kesme belgesi alınma zorunluluğu olduğu için daha sonra inşaatta çalışan işçilerin sigortasız çalışmak zorunda kaldığı anlaşılmaktadır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ UYUYOR MU?

Daha önce de birçok imar skandalının yaşandığı Denizli’de, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün denetimlerde yetersiz kaldığı, inşaatları devam eden belediyelerin, inşaatı bitmiş gibi ruhsat düzenleyerek birçok usulsüzlük gerçekleştirmelerine rağmen kurumun, caydırıcı hiçbir adım atmadığı belirlendi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER