banner249

Topuk ağrısına dikkat!

denizli devlet hastanesi anestezi ve ağrı polikliniği hekimi, anestesi ve reanimasyon uzmanı dr. yaşa erim gedik, ayak kavisi çok geniş olan, düz ayaklarda ve mesleği gereği uzun süre ayakta kalması gereken kişilerde topuk dikeninin görüldüğünü söyledi.

Topuk ağrısına dikkat!
banner240
Gedik, topuk dikenin toplumda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu belirtti. Topukta oluşan ağrıların birçok nedeni olabileceğini dile getiren Gedik, şunları söyledi, ;;Ayak kavisi çok geniş olan, düz ayaklarda ve mesleği gereği uzun süre ayakta kalması gereken kişilerde topuk dikeninin görülüyor. Tipik topuk dikeni sabah kalkınca veya uzun süre oturma sonrası ilk basışta ortaya çıkar ve biraz yürüyünce azalır. Gün içinde yorgunlukla belirtileri yeniden artar. İleri durumlarda yürüme daha da zorlaşır.

Topuğun altında oluşan ağrılar topuktan baş parmağa uzanan plantar fasia olarak adlandırılan adalelerden oluşur. Bu ağrı topuğunuzun altında ve merkezinde toplanır. Başlangıçta orta derecelidir. Fakat gece boyunca dinlenmeden sonra ilk adım atıldığında ağrı aniden şiddetlenir. Plantar fasia uzun süre devam ederse, fasia doku bantlarının topuğa bağlandığı yerde bir topuk dikeni şekillenir. Topuğun arkasındaki ağrılar ise aşil tendonunun topuk kemiğine bağlandığı bölgede söz konusudur. Bu durum, sıklıkla, çok fazla koşma ve topuğun arka kısmına sürten ayakkabıların giyilmesi sonucu ortaya çıkar. Bu ağrı zamanla derinin kalınlaşmasına şiş ve kızarık bir hal almasına sebep olur.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER