banner249

Bu kadarına da pes doğrusu

denizli devlet hastanesi basın biriminden başhekim ramazan canural imzasıyla gelen son açıklama bu kadarına da pes dedirtti.

Bu kadarına da pes doğrusu
banner240
Denizli Devlet Hastanesi’nin Basın ve Halkla İlişkiler biriminden gelen sağlık haberlerinin yanı sıra gönderilen açıklamalar dikkat çekiyor. Başhekim Canural imzasıyla gelen son yazıda bir albümün tanıtımı yer aldı.
Devlet Hastanesi’nden gelen son açıklamada, Osmanlı padişahlarının Hazreti Muhammed;i öven şiirleri, “Sultani Naatlar” isimli bir albümde toplandığı bilgisi veriliyor.
Devlet Hastanesi’ni çokta ilgilendirmeyen haberde şu ifadeler yer aldı, “İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli önderliğindeki “Nağmeler Topluluğu” tarafından hazırlanan, Kültür Bakanlığı, Suryapı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Vakfı’nın desteğiyle piyasaya çıkan “Sultani Naatlar” isimli albümde yer alan Hazreti Muhammed;i övmek için yazılmış şiirler Osmanlı padişahları tarafından yazılmış. Bu albümde Kanuni Sultan Süleyman;a ait iki; Fatih Sultan Mehmed, Yavuz Sultan Selim, 1. Ahmed, 3. Murad, 3. Selim, 3. Ahmed, 2. Mustafa ve 2. (Genç) Osman;a ait birer güfte bulunuyor. Ayrıca 3. Selim ve 4. (Avcı) Mehmed;in başkaları tarafından yazılan naatlara yaptıkları besteler de albüme dâhil edilmiş.”

HABERİN FOTOĞRAFINDA OĞUL CANURAL VAR
Devlet Hastanesi basın biriminden gönderilen haberin fotoğrafında ise Başhekim Canural’ın oğlu Ömer Faruk Canural yer alıyor. İşte haberin geriye kalan detaylarında şu bilgiler yer alıyor, “Bu değerli naatları besteleyerek sanatseverler ile buluşturan müzisyenler ise solist olarak Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli ve besteciler; Büyük kanun virtüözü Göksel Baktagir, Muharrem Hafız, Ahmet Şafak El İmam, Ömer Faruk Canural, Semih Özdemir, Hakan Alvan’dır. Bu albümde ilimizin yetiştirdiği genç bestekâr ve müzisyen olan Ömer Faruk Canural, Sultan Ahmet Cami’yi yaptıran Sultan 1. Ahmed’e ait bir şiiri bestelemiştir. Ömer Faruk Canural, 10 yaşında Türk Musikisi eğitimi ve ud dersleri almaya başlamış, yıllar içinde kendi bestelerini de yapmış, şimdi İstanbul’da Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik çalışmalarına devam eden ilimizin genç yeteneklerindendir. Müziğe gönül vermiş bu genç yeteneğin bestelediği Sultan 1. Ahmed’e ve tarihimize yön veren diğer önemli padişahlarımızdan bir kaçına ait naatlardan örnekler şu şekildedir”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER