banner249

Umut’un ailesinden sessiz tepki!

İzmir’de, maganda kurşunuyla ölen altı yaşındaki Umut Ceylan'ın acılı ailesi oğullarını öldüren gerçek katilin bulunup adalet önüne çıkarılıncaya kadar duruşmalara katılmama kararı aldı.

Umut’un ailesinden sessiz tepki!
banner240

Olay, İzmir'in Karabağlar İlçesinde geçen yıl 27 Ağustos'ta meydana geldi. Bir parkta oynarken maganda kurşunuyla yaşamını yitiren 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın acılı annesi Gülhan ile babası Ufuk Ceylan'dan şaşırtan karar. 


Cinayet zanlısı olarak gösterilen Can Kayı'nın delil yetersizliğinden tahliye edilmesinden sonra boşluğa düşen ve katıldıkları her duruşmada üzüntü yaşayan çift, oğullarının gerçek katili bulununcaya kadar duruşmalara katılmama kararı aldı. Umut Ceylan'ın ölümüyle yıkılan ailenin aldığı kararı doğrulayan ailenin avukatı Özge Eşsizhan, şöyle konuştu: "Anne ve baba katıldıkları her duruşmada aynı acıyı yaşıyorlardı. Zanlı olarak gösterilen Can K'nın delil yetersizliğinden tahliye edilmesi, aileye büyük üzüntü yaşattı. Gerçek katil bulunup adalet önüne çıkarılıncaya kadar duruşmalara katılmayacaklar. Davayı aile adına ben takip edeceğim." 

TAHLİYE KARARI AİLEYİ YIKMIŞTI 
İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Can K, Umut Ceylan'ı öldürdüğü iddiasıyla suçlandı. Hakim karşısına çıkan Can K, Umut Ceylan'ı öldüren silahı Bodrum'da bulunan Bülent B.'nin kendisine kargo ile gönderdiğini belirterek hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, bu ifade üzerine Can K'yı delil yetersizliğinden tahliye etti. Bu karar, her duruşmaya katılan acılı anne Gülhan ile baba Ufuk Ceylan'a bir kez daha üzüntü yaşattı. 

Emniyet tarafından Umut'un katili olarak açıklanan Can K'nın tahliyesinden sonra şaşkınlık yaşayan anne Gülhan ile baba Ufuk Ceylan, her duruşmaya katıldı. Yapılan duruşmalardan bir sonuç çıkmamasına üzülen anne ile baba, "Olayın üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçti. Yapılan her duruşmaya katılıp oğlumuzun katilinin kim olduğunu görmek istedik. Artık oğlumuzun gerçek katili bulunsun. Dayanacak gücümüz kalmadı" diyerek tepkilerini dile getirdi. 

SESSİZ TEPKİ 
Umut Ceylan'ı öldüren zanlının yakalandığı açıklamasından sonra anne ile babanın buruk sevinç yaşadığını belirten Avukat Özge Eşsizhan, şunları söyledi: "Anne ile baba her duruşmaya katılarak katil zanlısının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, delil yetersizliğinden Can K'yı tahliye edince aile yıkıldı. Yapılan son duruşmada anne ile baba çok kötü durumdaydı. 

Bana gerçek katil bulununcaya kadar duruşmalara katılmayacaklarını söylediler. Acıları çok büyük. Bende aynı görüşü paylaştığımı söyledim. Umut'u öldüren gerçek katilin belirlenmesinden sonra anne ile baba duruşmalara katılacak. Aile adına davayı ben takip edeceğim."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER