banner249

Artık biraz daha özgürüz!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Tuncay Özkan'ın tahliyesiyle ilgili olarak, "Beklediğimiz bir haber artık biraz daha özgürüz" dedi.

Artık biraz daha özgürüz!
banner240

Ergenekon davası kapsamında 9 Aralık 2013 tarihinde tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, baba ocağı Nazilli'de partilileriyle buluştu. Cezaevinden çıktığından bu yana 31 il gezdiğini ifade eden Balbay, 15 aylık zor maratona çıktıklarını ve mücadelelerini halkın gücüyle kazanacaklarını söyledi. 


Balbay, Nazilli'de babası Fevzi Balbay ve annesi Melek Balbay'ı sabah saatlerinde ziyaret etmesinin ardından CHP Nazilli Belediye Başkanı Adayı Dr. Ferda Çağlar Erkut, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve İlçe Başkanı Ali Çankır ile birlikte seçim otobüsü ile kenti dolaştıktan sonra İstasyon Meydanında bulunan parti binalarının önünde halkı selamladı. 

Parti binasına sığmayan partililerine Etnografya Müzesi merdivenlerinden seslenen Balbay'ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi. İlk balkon konuşmasını Nazilli'de yaptığını, özgürlüğün 90. gününde de Nazilli'de konuşma şansı yakaladığını ifade eden Balbay, "Halkımızın gözyaşı artık dinecek. Bundan sonraki gözyaşlarımız artık zafer gözyaşlarımız olacak" dedi. 

TAHLİYE KARARINI MESLEKTAŞLARINDAN ÖĞRENDİ
Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan’ın tahliye kararını meslektaşı gazetecilerden öğrenen Mustafa Balbay; şunları söyledi: “Beklediğimiz bir haber, artık biraz daha özgürüz. Herkes çıktığında ve artık Türkiye hukuk devleti olduğunda hepimiz güvende olacağız. Bu çok güzel bir şey. Mutluluğumuz, özgürlüğümüz tamamlanmış oldu. Bugün almayı beklediğim en güzel haberdi ve bu haberi sizlerin aracılığıyla almış oldum." 

Türkiye'nin bundan sonra daha güzel olacağını anlatan Balbay, sözlerini şöyle tamamladı: "Toplum katında kabul görmeyen dava nedeniyle içeride yatan tüm yurtseverler serbest kaldığı gün kendimi özgür hissedeceğim demiştim. Bugün toplum olarak özgürlüğe en yakın olduğumuz günlerden birisi oldu. Devamı gelsin. Bundan sonraki mücadelemiz bu tür hukuksuzlukların olmayacağı bir Türkiye için olacak."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER