banner249

Türkiye etkilenebilir!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Ukrayna ile alakalı olası bir olumsuzluk halinde Türkiye’nin bundan etkileneceğini söylemem lazım” dedi.

Türkiye etkilenebilir!
banner240

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Bosna Hersek Federasyonu Enerji, Sanayi ve Maden Bakanı Erdal Trhulj ile görüştü. Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, Ukrayna ile alakalı olası bir olumsuzluk halinde Türkiye’nin bundan etkileneceğini belirterek, “Türkiye doğalgazının hemen hemen yarısını Rusya’dan tedarik ediyor. Rusya’dan tedarik ettiğinin yarısını da batı hattından, yani Ukrayna üzerinden tedarik ediyor. Mavi Akım’ın Ukrayna ile herhangi bir ilgisi yok, orayla alakalı doğalgazın kesilmesi de söz konusu değil. 


Ukrayna ile alakalı olası bir olumsuzluk halinde Türkiye’nin bundan etkileneceğini söylemem lazım. Ben o safhalara geleceği kanaatinde değilim. Çünkü Rusya ve Türkiye’nin karşılıklı ihtiyaçlarını gidermesi söz konusudur. Ukrayna ile fiyat ve miktar konusunda Rusya’nın krize dönüşen anları oldu. 2007-2008 yıllarını hatırlarsak Bulgaristan gibi, Romanya gibi, hatta 12 gibi süren önemli bir kesinti kış aylarında oldu. Ben bunun tekrarlanacağı kanaatinde değilim. Normalleşme süreci ile alakalı adımların daha fazla yer alacağı kanaatindeyim. 

Özellikle Putin’in de Kırım’ı ilhak etmeyi düşünmüyoruz tarzındaki açıklamalarının bu yönde seyrettiği gibi bir algı oluşturduğu kanaatindeyim dünyada. O yüzden biz doğalgazda yeni bir Ukrayna krizi beklemiyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER