banner249

Bu müze çok sevildi!

Karşıyaka Belediyesi Haberleşme Müzesi’ni öğrenciler çok sevdi.

Bu müze çok sevildi!
banner240

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından bir ay önce hizmete açılan müze her gün gruplar halinde öğrencilerin ziyaretleriyle dolup taşıyor. İletişimin ilk çağlardan başlayan hikayesinin 300’e yakın birbirinden ilginç materyalle anlatıldığı müzeyi bir ay içinde 800 öğrenci ziyaret etti. 


Örnekköy Mahallesi Yeni Girne Bulvarı üzerinde 7445 Sokak, farklı mimari yapısıyla da dikkat çeken Haberleşme Müzesi’nde, 1892 yılı Ericson Marka manyetolu telefondan günümüze kadar pek çok haberleşme aracı yer alıyor. Sergi salonun da bulunan müzede manyetolu telefonlar, çevirmeli ve tuşlu telefonlar, mors telgraf, teleks, kripto cihazı, telefon santralleri, santral parçaları, operatör kulaklıkları, telefon kartları, filatik malzemeler, saha telsiz telefonu, radyolar, Rus denizaltı radyosu, diktafon (ses kayıt cihazı), gemi iç haberleşme telefonları, haber güvercini yarışı hakem saati, duvar telefonları, demiryolu makaslı telefonları yer alıyor. 

Müzeyi gezmek üzere gelen öğrenciler, özellikle bir önceki asrın haberleşme cihazlarını ilgiyle inceliyor. Bugün ellerindeki son teknoloji cep telefonlarının tarihsel sürecinden etkilenen minikler, “Ailelerimizi de getireceğiz” diyerek müzeden ayrılırken, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a da teşekkür etmeyi unutmuyorlar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER