banner249

TKDK, Kale’de hibe programlarını anlattı

tarımsal ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumunun geçtiğimiz hafta başlattığı ab hibe programları tanıtımının son durağı denizli’nin kale ilçesi oldu.

TKDK, Kale’de hibe programlarını anlattı
banner240
Kale Belediye düğün salonunda gerçekleşen programa Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kale İl genel Meclis Üyesi Yusuf Sarıtaş, Köy Muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Ülkemizde 42 ilde kurulan koordinatörlük merkezi kırsal alanlarda hibe fonlarını dağıtmayı hedefliyor.

TKDK Uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre yapılacak olan projenin AB Komisyonu tarafından kabul görülmesi durumunda projenin %50 ila %60 oranında karşılanacağı, 2013 yılı ilk yarısında IPARD fonlarından yararlanılmaya başlayacağını bildirdi. Program kapsamında 5.000 Euro’dan 3.000.000 Euro’ya kadar projelerin değerlendirileceği bildirilirken, illerin bütçe sınırlamasının olmadığının altı çizildi.

Kale Kaymakamı Serap Özmen yaptığı açıklamada resmi kurum ve kuruluşların AB hibe programlarına katılamadığını ve sadece % 25 paydaş olarak katılacağını ve kırsal kalkınma konusunda İnceğiz köyündeki kanyonun iyi bir potansiyel olduğunu söyledi. Belediye Başkanı İsmail Yarımca “Kırsal Turizm, Yerel El sanatları, Meyve ve Sebze İşleme, soğuk hava, kültür balıkçılığı, yerel ürünler ve restoran alanları yapacak yerlerimiz ve arazilerimiz var. Geri ödemesiz hibelerden alınan destekle ilçemizin refah düzeyini yükseltmeliyiz.”dedi.

Konuşmalarının ardından kurum yetkileri hibe için tanıtım broşürleri dağıtarak, proje kapsamında oluşacak sorunlar için kurumla irtibat sağlamalarını gerektiğini belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER