banner249

5 Rus rehberin öldüğü dava devam ediyor

bodrum'da 5 rus rehberin ölümünün ardından açılan davada 7'si tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

5 Rus rehberin öldüğü dava devam ediyor
banner240
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi;ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ender Salman, İlker Atacan, Serkan Sakallı, Fatih Kabakçı, Önder Kabakçı, Sakıp Demirkol ve Tolga Depeharman ile tutuksuz yargılanan Seyithan Siyi ve olayda yaşamını yitiren Rus rehberlerin avukatları katıldı.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıklardan tekne sahipleri Önder Kabakçı, Serkan Sakallı ve Fatih Kabakçı;nın tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti ise talebi reddetti. Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Sakıp Demirkol, 19 aydır tutukluluk halinin devam ettiği için ailece perişan olduklarını belirterek, ;;Olay günü içilen içkilerin hepsinin belgesi mevcut. Bizim bir suçumuz yok. 19 aydır cezaevindeyim, ailem çok zor durumda. Tahliyemi talep ediyorum;; dedi.

Tutuklu sanıklardan İlker Atacan ise içkilerin imalat, satış ve pazarlama kısmında yer almadığını, farklı kişilerin sahte içkilerin satışı için kendi firmasını kullandığını ileri sürdü. Olay günü teknede yapılan aramada bulunan alkollerin 45 derece olduğuna dikkati çeken Atacan, ;;Önder Kabakçı, teknede bulunan 45 derecelik alkolü işçilerin teknenin temizliğinde kullandığını ifade etmiş. Bu derecedeki bir alkol teknenin temizliğinde kullanılamaz. Benim olayda suçum yok. Suçsuzken 19 aydır cezaevindeyim, tahliyemi talep ediyorum;; diye konuştu.

Mahkeme heyeti, avukat ve sanıkların savunmalarının alınmasının ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu;ndan gelecek rapor için duruşmayı 18 Mart;a erteledi. İlker Atacan;ın avukatı Ertuğrul Yılmaz, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Adli Tıp Kurumu;ndan teknede tüketilen viskilerinin öldürücü etkisi olmadığına dair detaylı bir raporun gelmesini beklediklerini söyledi.

Yılmaz, daha önce bu tür viskilerinin öldürücü etkisi olmadığına dair rapor geldiğini hatırlatarak, şöyle konuştu, ;;Şu an gelen raporlara göre içkinin öldürücü etkisi yok. Bu içki öldürücü olmadığına göre bu insanlar nasıl öldü- Mahkemenin bulmaya çalıştığı konu bu. Müvekkilim bu içki markasının imalatçısı olmakla suçlanıyor. Bu alkoller öldürücü olmadığına göre ölen insanlara bu markanın haricinde başka alkol verilmiştir. Mahkeme de İstanbul Adli Tıp Kurumu;ndan gelecek detaylı raporu bekliyor. Çünkü ölümle bu içki markası arasında bağ kurulamadı.;;

;;TORUNUM OKULA GİTMEZ OLDU;;
Tutuklu sanık Tolga Depeharman;ın babası Recep Depeharman ise oğlu Tolga;nın içkilerin satışından sorumlu olduğunu, imalatçı olmadığını belirtti. Oğlunun 19 aydır mağdur olduğunu ve evine haciz geldiğini anlatan Depeharman, ;;Torunum okula gitmez oldu. Torunuma okul müdürü ;baban nerede; diye sorduğunda, torunum ;benim babam çok uzaklara gitti, gelmiyor; diyor. Bu insanlık adına çok büyük bir acıdır. Liseye giden ve derslerinde başarılı olan torunum okulu bırakma aşamasına geldi;; diye konuştu.
Depeharman, oğlu Tolga;nın suçsuz olduğunu, adaletin er veya geç tecelli edeceğine inandığını kaydetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Bodrum;da 27 Mayıs 2011 gecesi yaklaşık 120 kişilik grup ile Orkan Denizcilik Şirketi;ne ait ;;Orkan 5;; adlı tekneyle denize açılan Rus rehberlerden 30;u sabaha karşı mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Bodrum Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Rehberlerden Maria Shalyapina, Zalyaeva Auilia, Alexandr Zhbckov, Marina Sevelyova ile Victoria Nikolaeva, Antalya, Denizli ve Rusya;daki hastanelerde ölmüştü. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmış, 3 Haziran 2011;de şirketin Alanya;da faaliyet gösteren diğer teknesi Starcraft;ta 362 şişe sahte içki ele geçirilmişti.
Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi tutuklanmış, ilk duruşmada sanıklarından Seyithan Siyi tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER