banner249

Tarihi kale turizme açılıyor

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde restorasyonu tamamlanan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Tarihi Çandarlı Kalesi turizme açılıyor.

Tarihi kale turizme açılıyor
banner240

Belediye Başkanlığı görevine geldikleri tarihten itibaren Çandarlı’nın turizm altyapısını geliştirdiklerini belirten Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, şunları söyledi: “Çandarlı’da güneş, kum ve deniz turizminden daha geniş anlamda turizm seferberliğine başladık. Bu seferberlik kapsamında öncelikle turizm bürosu açtık. Bu açılıştan sonra bizler; yelken turizmini, yelken sporunu, rüzgar sörfünü, derin dalışı ve tarihi eserlerimizi restore ederek tarihi kültürü yaymak amaçlı güzel çalışmalar yaptık.”


 “5 YILDA 5 ESERİMİZİ RESTORE ETTİK” 
Çandarlı’da 5 yıl içerisinde 5 tarihi eseri restore ederek turizme kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Dağdelen, “Tarihi Zeytinyağı Fabrikamızı restore ettik. Şuanda orayı kültür evi olarak kullanıyoruz. Tarihi Hamamımız vardı, orayı da restore ettik. Tarihi Hamamı da Etnografya Müzesi olarak halkımızın hizmetine açtık. Tarihi Çeşmemizi de restore ettirdik ve şuanda içme suyu olarak kullanılıyor. Doğu sahilimizde Koçanlı Köşkü var. Öncelikle orayı kamulaştırdık. Orasının da restorasyonunu bitirdik. Ama özellikle Çandarlı Kalesi’nin restorasyonunu bitirmekten büyük onur ve mutluluk duyuyorum.” dedi. 

“19 MART’TA KALEMİZİ TURİZME AÇIYORUZ” 
Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Eski Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile Tarihi Çandarlı Kalesi’ni turizme açacaklarını söyleyen Dağdelen, “Çandarlı Kalesi’nin son hali Cenevizliler zamanında yapılmış ama burası ondan çok seneler öncesi inşa edilmiş bir kaledir. Cenevizliler’den sonra Osmanlılar’da Çandarlı Halil Paşa ile başlamış ve bugüne kadar da ayakta kalmış çok önemli tarihi eserlerimizden biridir. Tarihi Kalemiz UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girdi. Çandarlımız, Tarihi Kentler Birliği’ne üye oldu. Bu çalışmalarımıza doğa turizmini de katarsak Çandarlı’nın turizmi çok iyi bir aşamaya gelecek. İnşallah, burayı da 19 Mart’ta saat: 14.00’de halkımızla ve bürokrasimizin katılımı ile hep birlikte açacağız ve Çandarlı Kalesi’ni turizme kazandıracağız.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER