banner249

Tarihi ayıp!

Havaların ısınmasıyla piknikçilerin uğrak yeri haline gelen Milas’taki Beçin Kalesi, tarihi yapıların içinde yakılan mangal ocakları ve çevreye atılan çöpler nedeniyle zarar görüyor.

Tarihi ayıp!
banner240

Ayrıca alandaki tarihi yapılar hakkında bilgi veren tabelalar kişi yada kişilerce tahrip ediliyor. 14 yüzyılda bölgeye hakim olan Menteşe Beyliği’nin başkentliğini yapmış ve içinde bulundurduğu tarihi yapı zenginliği ile dikkat çeken Beçin Kalesi, son günlerde yoğun bir şekilde insan unsurunun tahribatıyla karşı karşıya… 


Milas halkının piknik yapmak için birinci tercihi konumundaki kale, tarih bilincine sahip olmayan piknikçiler nedeniyle zarar görüyor. Mangal alanları olmasına rağmen, tarihi taş yapıların hemen yanında mangal yakmayı tercih eden vatandaşlar, bu davranışları nedeniyle tarihi duvarların simsiyah olmasına neden oluyor. Ayrıca piknik çöplerinin çöp konteynırları yerine gelişi güzel etrafa atılması tarihi alanda çevre kirliliğine sebep oluyor. 

BİLGİLENDİRME TABELALARI YERLE BİR 
Beçin Kalesi çevresindeki medrese, hamam, cami ve han gibi tarihi yapılar ile açık hava müzesi konumunda ve bu zenginlik hakkında bilgi veren tabelalar önemli bir işlev görüyor. Ancak bölgeyi ziyaret eden turistlerin yapılar hakkında bilgi edinebilmesi için yerleştirilen bilgilendirme panoları, kişi ya da kişilerce tahrip ediliyor. Sökülen ve tahrip edilen birçok tabela, kalede kötü bir manzara oluşturuyor. Bölgede yetersiz denetim olduğunu iddia eden bazı çevre sakinleri, gece saatlerinde alanda araçların içinde alkol alındığını söylüyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER