banner249

Son 1 ayda binden fazla deprem olunca…

marmaris'te son bir ayda binden fazla depremin meydana gelmesinin ardından yanardağ oluşma ihtimali üzerine bilim insanlarının bölgede araştırma yapmaya başlaması, turizmcileri tedirgin etti.

Son 1 ayda binden fazla deprem olunca…
banner240
Yer bilimi uzmanlarının yaptıkları araştırmalar sonunda, Bozburun beldesi ile Yunanistan;ın Sömbeki (Simi) Adası arasında meydana gelen depremlerin, ;;bir yanardağ oluşumundan kaynaklanmış olabileceği;; yönündeki açıklamaları Marmarisli turizmcileri tedirginliğe sevk etti.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, yapılan araştırmalarla ilgili uzmanların yaptığı açıklamaları dikkatli bir şekilde takip ettiklerini söyledi.

Her şeyden önemli insan hayatının olduğunu vurgulayan İsmail Özbozdağ, ;;Bu topraklarda yaşayanlar kadar tatile gelen turistlerin de hayatı bizim için önemli. Ancak objektif, somut şeyler olmadan kulaktan kulağa yayılan yalan haberler sektörümüze zarar veriyor. Bu gibi hassas konularda iyi analizler yaparak, bilimsel verilere dayanmak zorundayız. Bölgede eğer kıpırdanmalar varsa, yanardağ oluşuyorsa ve elimizde bununla ilgili bilimsel bulgular varsa araştırılıp önlemler alınmalı. Bunları yaparken elbette ki insan sağlığı ön planda olmalı, ama turizm sektörüne zarar verecek davranışlardan da kaçınılmalı;; dedi.

;;YIKILMA RİSKİ OLAN BİNALAR BOŞALTILARAK GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI;;
Yakın bir zamanda İtalya;nın en önemli bölgelerinde de depremler olduğuna işaret eden Özbozdağ, insanların hayatını kaybettiği doğal afetin fazla ses getirmediğini savundu. ;;Biz doğayı ne kadar bozarsak, doğanın geri dönüşü de o kadar acı oluyor;; diyen Özbozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü, ;;Yapılaşmaya dikkat ederek doğal çevreyi çok iyi korumamız gerekiyor. Uzun vadeli çalışmalar içine girmek zorundayız. Maalesef bugüne kadar yapılan hatalar nedeniyle deprem, hepimizi korkutuyor. Öncelikli olarak Marmaris ve bölgesindeki bütün binaların kontrolü yapılabilir. Yıkılma riski olan binalar boşaltılarak gerekli önlemler alınmalı. İnsan hayatıyla oynanmamalı.;;

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey ise yapılan bilimsel çalışmaları olumlu bulduklarını ve karşı olmadıklarını, ancak ortada somut bir veri yokken bu konunun kamuoyu ile paylaşılmasından rahatsız olduklarını söyledi. Sarıbey, araştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra elde edilen sonuçların açıklanmasının daha iyi olacağına inandıklarını vurguladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER