banner249

EXPO 2020;ye ;buzlu çay; desteği

izmir'de içecek üretimi yapan bir şirket, expo 2020 adaylığına ambalaj tasarımıyla destek verdi.

EXPO 2020;ye ;buzlu çay; desteği
banner240
Oysa Gıda şirketi sahibi Mehmet Karahan, Türkmenistan, Azerbaycan, İran ve Irak başta olmak üzere Ortaasya pazarı için İzmir;de buzlu çay ve enerji içeceği üretimine başladıklarını belirtti.

Tekstil kökenli olan gruplarının Ağrı;da faaliyet gösterdiğini, yurtdışından gelen yatırımcılarla İzmir;de yaptıkları bir toplantı sırasında, kendisinden Ortaasya ülkelerinde tüketimi hızla artan buzlu çay ürünlerinin distribütörlüğü için yardım istendiğini anlatan Karahan, uluslararası markalarla yaptıkları görüşmelerin olumsuz sonuçlanması üzerine, bu alanda kendilerinin üretim yapmasına karar verdiğini ifade etti.

Karahan, Türkmenistan, İran ve Irak;taki grupların alım garantisi vermesiyle harekete geçtiğini ve gıda mühendislerinin 1 yıllık araştırma çalışması sonrası özgün bir tada ulaştıklarını dile getirerek, ;;Üretime ilk etapta farklı tesislerde başladık. Şu anda günlük 24 bin litre üreterek Ortaasya ülkelerine gönderiyoruz. Yaz sezonunda bunun 120 bin litreye çıkacağını düşünüyoruz. İzmir;de bir tesis kurmak üzere çalışma başlattık;; dedi.

Yabancı yatırımcının İzmir;e ilgiyle yaklaştığını, Ağrı merkezli olmalarına rağmen tüm dış görüşmelerini İzmir;de yürüttüklerini ifade eden Karahan, EXPO 2020 sürecinde İzmir;e gönüllü destek sağlamak amacıyla alıcıların da onayıyla ambalaj tasarımı yaptıklarını kaydetti.

Karahan, bu çerçevede İzmir;in EXPO 2020 adaylığının sekretaryasını yürüten İzmir Kalkınma Ajansı;ndan ;;EXPO 2020;; logosunu kullanmak için izin aldıklarını, ayrıca İzmir;i vurgulamak için kentin simgesi saat kulesini ürün ambalajları ile sevkıyat tırlarında kullandıklarını belirterek, ;;Ortaasya pazarında İzmir;in imajı çok iyi, bunu daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. İzmir;in tanıtımı için tüm fırsatları kullanmaya devam edeceğiz;; dedi.
Karahan, Ortaasya ülkelerinden işadamlarının İzmir;de ortak iş yapılması için de organizasyonlar yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER