banner249

Konak Belediyesi, 19 yıla yüzlerce proje sığdırdı

konak belediyesi kültür ve sanat müdürlüğü projeler sorumlusu burcu tuna, 19 yıllık çalışma hayatında türkiye genelinde ses getiren çok sayıda projeye imza attı.

Konak Belediyesi, 19 yıla yüzlerce proje sığdırdı
banner240
İzmir;de, ;;Üniversiteler Sokağı;;, ;;Tercih Otobüsü;;, ;;Beni Kim Engelliyor;;, ;;Polis Tiyatrosu;;, ;;Kansere Değil Hayata Şans Ver;;, ;;Bazen Görmek Yetmez;; ve 2 bin 400 gönüllünün katılımıyla Atatürk portresinin oluşturulduğu ;;101112 İzindeyiz;; projelerinin de bulunduğu ses getiren çok sayıda projeyi hayata geçiren Tuna, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tuna, sürekli fikir üretebilmenin önkoşulunun ;;içindeki çocuğu korumak;; olduğunu ifade ederek, ;;Hayal kurmayı hiç bırakmadım, üretkenliğimin kökeninde bu var, hayal edebildiğiniz her şey gerçektir;; dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan;ın proje üretilmesi ve hayata geçirilmesine büyük önem verdiğini ve kendilerine de her türlü olanağı sağladığını dile getiren Tuna, projelerin biraz hayal, biraz da gerekliliklerden doğduğunu söyledi.

Tuna, üniversite tercihlerinin belirlenmesinin adeta bir sektöre dönüştüğünü gözlemlemeleri üzerine ;;Tercih Otobüsü;; projesini kurguladıklarını, mahalle mahalle gezen otobüs aracılığıyla gençlere tercih danışmanlığı yaptıklarını anlatan Tuna, ;;Kimi zaman bu tür boşlukları doldurmak, kimi zaman da toplumun dikkatini bir konuya çekmek üzere projeler üretiyoruz. İyi hazırlanmış, amacına ulaşmış bir proje, toplumda farkındalık yaratmayı kolayca başarabiliyor;; diye konuştu.

Projelerin, yapılma amaçlarına göre, insanlara hizmet etmenin yanında, projeyi geliştirenler olarak kendilerine de önemli katkı sağladığını belirten Tuna, görme engellilerin fotoğraf eğitimi aldıkları ;;Bazen Görmek Yetmez;; projesinin, bu anlamda kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Tuna, Konak Belediyesi olarak proje üretmeyi sürdüreceklerini, İzmir;de ve Türkiye;de adından söz ettirecek yeni çalışmaların hazırlıklarını yaptıklarını da kaydetti ve ;;Olması gerekeni değil, inandığım şeyleri yapıyorum, öyle de devam edeceğim;; diye konuştu.

Türkiye;de telif hakları konusunda hala ciddi sıkıntılar yaşandığını da belirten Tuna, ürettiği fikirleri noterde tescil ettirdiğini de ifade ederek, ;;Herkese tavsiyem, fikir hırsızlığına karşı, fikir ve projelerini tescil ettirmeleri, en azından notere gidip onaylatmaları;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER