banner249

Ödeneklerin kaldırıldığı kararname protesto edildi

bazı yargı çalışanları, adalet bakanlığı'nda 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile fazla mesai ve ulaşım ödeneklerinin kaldırılmasını protesto etti.

Ödeneklerin kaldırıldığı kararname protesto edildi
banner240
KESK;e bağlı Büro Emekçileri Sendikası;na (BES) üye adliye çalışanları, İzmir, Karşıyaka ve Menemen adliyelerinde yaptıkları basın açıklamalarıyla 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname;yi protesto etti.

İzmir Adliyesi önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan BES işyeri temsilcisi Selma Şen, Adalet Bakanı Sadullah Ergin;in Plan ve Bütçe Komisyonu;nda yaptığı konuşmada, ;;adliyelerdeki tüm işlerin hakim ve savcılar tarafından yapıldığına;; yönelik ifadesiyle yargı emekçilerini üzdüğünü dile getirerek, ;;Bu açıklama ne yazık ki, yazı işleri müdürü, zabıt katibi, mübaşirleri ve bir bütün olarak yargı emekçilerini yok saymıştır;; dedi.

Adalet Bakanlığı;nda çalışanların yıllardır biriken ekonomik, özlük ve sosyal taleplerinin sendikanın sürdürdüğü mücadeleye rağmen 2013 yılı bütçe tasarısında yer almadığını ifade eden Şen, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname iye fazla mesai ve ulaşım ödeneklerinin kaldırılmasını protesto ettiklerini, mücadele ederek ve bedel ödeyerek kazandıkları haklarını koruyacaklarını söyledi.

Şen, sorunlarını aktaran mektupları Adalet Bakanlığı;na yollayacaklarını belirterek, seslerini duyurabilmek için 20 Aralık;ta yarım gün iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdi. Basın açıklamasının ardından Bayraklı Postanesine kadar yürüyen grup, taleplerini içeren mektupları Adalet Bakanlığı;na gönderdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER