banner249

Sokaklar karıştı!

Sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla örgütlenen gruplar ses kaydını protesto için bir araya geldi. İzinsiz gerçekleştirilen gösterilerde polisle vatandaş arasında arbede yaşandı.

Sokaklar karıştı!
banner240

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydını protesto etmek amacıyla sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla İzmir ve Aydın illerinde örgütlenen gruplar ile polis arasında istenmeyen olaylar yaşandı. İzinsiz gerçekleştirilen gösterilerin sona erdirilmesini isteyen polis ile vatandaşlar birbirine girdi. 


AYDIN’DA ARBEDE 
Aydın’da izinsiz gösteri yapan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Eylemciler, yürüyüşe izin vermeyen polislere hakaret etti. Edinilen bilgiye göre, sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla örgütlenip saat 18.00 sıralarında İstasyon Meydanı’nda toplanan grup, Adnan Menderes Bulvarı Yenidörtyol istikametine hükümet aleyhine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. 

Polis izinsiz yürüyüş yapan gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Grup yürüyüşe dönüş istikametinde de devam etmek isteyince polis eylemcilere izin vermedi. Eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı. Grup, polise hakaretlerde bulunup polis aleyhine slogan attı. Grup, CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz’un bölgeye gelip polislerle görüşmesi üzerine İstasyon Meydanına kadar yürüyüp Sevgi Yolu’nda basın açıklaması yaptı. Gruba CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz’un yanı sıra CHP Gençlik Kolları ve partililer de destek verdi.

İZMİR’DE BİBER GAZI SIKILDI 
İzmir’de izinsiz gösteri yapan ve polis otosunun camını kıran gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Gündoğdu Meydanı'nda sosyal medya üzerinden yapılan çağrıyla bir araya gelen grup ses kaydı iddialarını protesto etti. Ellerinde çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin flamalarını da taşıyan grup Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kantar Polis Merkezi önünde park halinde bulunan bir polis otosunun camını kıran gruba, çevik kuvvet ekibi biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. 

Göstericilerden bazıları çevredeki kafelerle binalara sığınırken bir grup ise Konak-Karşıyaka vapuruna binip burada slogan attı. Eylemde gözaltına alınan olmazken, polis ekipleri kent genelinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne yürüyen eylemciler bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER