banner249

Sizin sağlığınız bizim bayramımız!

Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, 14 Mart Tıp Bayramını “sizin sağlığınız bizim bayramımız” sözleriyle kutladı.

Sizin sağlığınız bizim bayramımız!
banner240

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle açıklama yapan Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, sağlık çalışanlarının işlerine giderken şiddet görme endişesi taşıdıklarını ifade ederken “ürettikleri sağlık hizmetiyle halkımızın büyük takdirini kazanan sağlık çalışanları, maalesef yoğun iş yükü, verilmeyen haklar, adil olmayan çalışma koşulları ve şiddet gibi sorunlara bağlı olarak ciddi şekilde yıpranmaktadır” dedi. 


Koçoğlu, açıklamasında “Yıpranmışlıkları polislerle aynı seviyede olan sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalandırılmaması büyük bir eksikliktir. 120 bin hekim, 400 bin hemşire açığının olduğu ülkemizde yoğun iş yükü altında ezilen ancak buna rağmen görevlerini fedakarca yerine getiren sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammından yararlandırılmaması, çalışanlarımızın emeklerine ve hizmetlerine yapılan büyük bir haksızlıktır. 

Öte yandan sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye uygulamalarındaki adaletsizlikler ve bu adaletsizliği daha da büyüten keyfi düzenlemeler, her geçen gün iş motivasyonunu ve çalışma barışını bozmaktadır. Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Ancak ne yazık ki halen ele geçen ek ödemelerin, sağlık çalışanlarının emekliliğine yansıtılmaması büyük haksızlıktır. Bir an önce adil bir ek ödeme sistemi kurulmalı ve ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır” sözlerini dile getirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER