banner249

Sertifikalı kullanıcılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından gerçekleştirilen ‘Deney Hayvanları Kullanımı Kursu’ sona erdi.

Sertifikalı kullanıcılar
banner240

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 12 Aralık 2007 tarih ve 2007-11 sayı ile yayımlanan ‘Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelge’ kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ile AKÜ Deney Hayvanları Araştırma Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Deney Hayvanları Kullanımı Kursu bugün sona erdi. 


Deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel araştırma, test, sağlık hizmetleri uygulamaları, eğitim-öğretim ve yayın gibi temel etkinliklerde yer alacak kişilerin kullanılacak yöntem ve materyaller ile ilgili etik standartları uygulayabilecek ve etik ilkeler doğrultusunda çalışacak ehliyete sahip olmalarının sağlanmasının amaçlandığı kursa toplam 50 kursiyerin katıldığı aktarıldı. 

Araştırmacılara 1 hafta süren eğitimlerde, deney hayvanları ile yapılacak çalışmalarda uyulması gereken mevzuat, etik kurallar, hayvanların anatomisi, fizyolojisi, histolojileri ve biyokimyasal özellikleri, hastalıkları bakım besleme ve üremeleri ile ilgili bilgiler, laboratuar güvenliği, hayvan refahı ve davranış özellikleri gibi konularda eğitim verildiği belirtildi. 

Kursta ayrıca temel ve özel çalışma modelleri ile denemelerde uygulanan yöntemlerin uygulamalı olarak gösterildiği de kaydedildi. Başarılı olan kursiyerler, ‘Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası’ almaya hak kazandılar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER