banner249

Şeb-i Arus töreni yapıldı

Mevlana’nın “Düğün Günü” olarak adlandırdığı ölümünün 740. Vuslat yıldönümünde Pamukkale Yurt Müdürlüğünde Mevlana’yı Anma Töreni düzenlendi.

Şeb-i Arus töreni yapıldı
banner240

Programa Pamukkale Yurt Müdürlüğünde kalan 400’e yakın öğrenci ile Yurtkur Bölge Müdür Vekili Alaeddin Aktaş ve Yurtkur personeli katıldı. Program Bölge Müdür Vekili Alaeddin Aktaş’ın “Aşk Olsun” temalı açılış konuşması ile başladı. 


Törende ilk olarak Neyzen Tevfik Yusmak neyi ile izleyenleri başka alemlere götürdü. Pamukkale Yurt Müdürlüğünde barınan öğrencilerden Güner Maviş Mevlana’nın Hayatı ve Eserleri konulu konuşmasını sundu. Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Türker İşler ise “Mevlana’yı Anmak mı? Anlamak mı?” konulu sunumu ile izleyenlere Hz. Mevlana’yı anlamak ve tavsiyelerini hayatımıza düstur edinmekle daha iyi anmış olunacağını aktardı. 

Programın sonunda ise Denizli Belediyesi Semazen Grubu yaptığı sema gösterisi ile izleyenleri adeta büyüledi. Programın sunuculuğunu da yurt öğrencilerinden Hüsne Ünsal ve Türker Noturoğlu yaptılar. 

Şiirlerle ve Mesneviden Hikayelerle süslenen programda izleyenler yaklaşık 2 saate yakın manevi bir hava içinde tasavvufi bir gece yaşadılar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER