banner249

SBS birincisi Vali Al;ı ziyaret etti

sbs türkiye birincilerinden lara Özden, aydın valisi kerem al'ı ziyaret etti.

SBS birincisi Vali Al;ı ziyaret etti
banner240
Söke Vakıfbank Ortaokulu öğrencisi Özden, babası Sadettin, annesi Gülcem ve kardeşi Yiğit Özden;in yanı sıra Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile geldiği Valilikte Aydın Valisi Kerem Al tarafından karşılandı.

Başarılı öğrenciyi tebrik eden Vali Al, başarının tesadüf olamayacağına inandığını Aydın;ın eğitimde çok güzel bir noktada olduğunu belirtti.

Lara Özden de başarısında sevdiği konulara değil eksik olduğu konulara öncelik vermenin etkisi bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ,

"Öncelikle başarımı çok çalışmama borçluyum, çalışmayı çok seviyorum. Çalışırken önce sevdiğiniz konuyu değil, eksik olduğunuz konuyu çalışmak önemli. Ben böyle yaptım. Ayrıca çok kitap okumanın, çok test çözmenin başarımda etkisi bulunuyor. Bu başarıyı tahmin ediyordum. Küçüklükten beri düzenli olarak ders çalışıyorum.

Girdiğim sınavlarda genellikle tam çıkarıyordum. Benim için sürpriz olmadı. Devlet okulu olunca çalışmada ekstra bir gayret harcıyorsunuz. Ancak okulumda öğretmenlerim bana çok yardımcı oldu. İstediğim zaman kendilerine soru sorabiliyordum. Benimle çok ilgilendiler. Devlet okulundaki öğretmenlerimi bu başarıyla sevindirmek güzel. Öğretmenlerimin ve ailemin başarımda etkisi büyük."

Avukat anne ve babanın çocuğu olan Lara Özden, kendisinin bu mesleği düşünmediğini, sayısal alanda başarılı bir okul seçip ileride doktor ya da mühendis olmayı planladığını dile getirerek, şöyle dedi:

"Tüm bunların dışında 2. sınıftan bu yana keman çalıyorum. Özel olarak keman eğitimi aldım. Ders dışı bir aktivite olarak beni rahatlatıyor. Ders ortamından uzaklaşıp rahatlamamı sağlıyordu. Ne zaman rahatlama ihtiyacı hissetsem, keman çalıyordum. Keman çalmanın sosyal bir etkinlik olarak başarımda etkisi var."

Kızları Lara;nın çok azimli olduğunu söyleyen babası Sadettin Özden, devlet okulunda halkın içerisinde olması için okuttuklarını belirterek, "Devlet okulları içerisinde kızımızın birinci olarak çıkması bizi gururlandırdı. Devlet okulunu halkın içerisinde olsun, her kesimden öğrenci ile birlikte olsun, onu da yaşasın, mücadeleyi görsün diye istedik. Kızımız devlet okulunda da başarılı olunabileceğini gösterdi" dedi

Anne Gülcem Özden de kararlılıkla başından beri severek çalışan kızının başarısından gurur duyduğunu ifade etti.
Aydın Valisi Kerem Al, Lara Özden;e çeşitli hediyelerin yanı sıra tam altın takdim etti. Konuşmaların ardından Vali Al, Lara Özden;in kardeşi Yiğit ile yaklaşık 45 dakika satranç oynadı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER