banner249

Sarayköy’de Deve Güreşi Coşkusu Başladı

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Pazar günü Sarayköy’de düzenlenecek deve güreşleri için bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Sarayköylü deveciler, güreşler için farklı şehirlerden gelen deveciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarayköy’de Deve Güreşi Coşkusu Başladı
banner240

Tüm güreş severleri Sarayköy’e davet eden Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Yüz yıllar boyunca yaşatılmış bir geleneği bu hafta sonu ilçemizde devam ettireceğiz. Devecilik ve deve güreşleri Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin bir tutkusudur. Sarayköy de bu kültürün en önemli parçalarından birisi olmuş ve her zaman şampiyon develeri yetiştirmiştir. İlçemiz her zaman en büyük ve en heyecanlı güreşleri düzenlemiştir. İnşallah bu sene de yine Türkiye’de ses getirecek güreşler olacak. Hava tahminleri de güreşlerimizin çok güzel bir havada geçeceğini gösteriyor. Güreş sahamız hazır. Güreşecek develerimiz gelmeye başladı. Tüm halkımızı güreşlerimize davet ediyoruz” dedi.

Güreş develeri hakkında bilgiler veren Başkan Özbaş, “Güreş develeri çok farklı hayvanlardır. Güreş sırasında birbirlerine zarar vermezler. Deve güreşlerinde şiddet ve kan asla yoktur. Güreşmek bu hayvanların genlerinde var. Farklı oyunlar ile rakiplerini yenmeye çalışırlar. Tekçi, makasçı, bağcı gibi çeşitli sınıflara ayrılırlar.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER