banner249

Referansımız Denizli

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe gezilerine kaldığı yerden devam ediyor. 2013 yılında tüm ilçeleri gezerek büyükşehiri anlatan ve vatandaşları ziyaret ederek samimi sohbetler gerçekleştiren Başkan Zolan, 2014 yılına da hızlı başlayarak ilçe gezilerine start verdi.

Referansımız Denizli
banner240

Tavas'ı ziyaretinde 18 belde ve köye giderek büyükşehiri ve hedeflerini anlatıp vatandaşların beklentilerini dinledi. Tavaslılar, hemşehrileri Başkan Zolan'ı bağrına basarak büyük ilgi gösterdi. Gittiği her yerde vatandaşlardan büyük ilgi gören Başkan Zolan, gittiği her yerde büyükşehirin kazanımlarını vatandaşlarla anlattı. 


BÜYÜKŞEHİR BÜYÜK İMKANLAR GETİRECEK 
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Mart 2014 sonrası Denizli'nin büyükşehir olmasının çok iyi anlatılması gerektiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Artık yeni bir yürüyüşe geçtik. 30 Mart 2014'de Allah'ın izniyle Denizlimizde büyükşehirin başlangıcını yapacağız. İnşallah Denizli büyükşehrimiz tüm ilçelerimize, köylerimize beldelerimize hayırlı olsun, hayırlar getirsin. 

Bu yürüyüşte uzun zamandan beri hasret kaldığımız büyükşehir artık hayata geçiyor. 28 yıl beklemek zorunda kaldık. Şükürler olsun bu hayalimiz gerçekleşti. İmkanlarımız büyüsün diye, büyük işler yapalım diye bunu istedik. İmkanlarımız olanaklarımız büyüsün ki insanların derdine derman olalım, daha çok çareler üretelim. Herkes mutlu olsun herkesin sıkıntısı giderilsin düşüncesiyle büyükşehir olmak istedik ve buna kavuştuk'. 

BİZİM REFERANSIMIZ DENİZLİ 
Büyükşehir olunmasının kimseye bir yük getirmeyeceğine dikkat çeken Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: Büyükşehir hiç kimseye ek bir yük getirmeyecek. Bu konuda değişik sözler söylendi ve söylenecektir. Onlara itibar etmeyiniz. Biz Tavas'ın köylerine buradan birşeyler almak için gelmiyoruz. Aksine vermek için geliyoruz. Çok şükür Denizli'de 10 yılda yaptığımız işler belli. 10 yılda şehri baştan aşağı yeniledik. Orada yapılan işler ortadadır. Bu nedenle bizim referansımız Denizli'dir. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. 

3-4 yıl sonra ömrümüz varsa yine bir araya geldiğimizde iyi ki büyükşehir olmuşuz diyeceğiz. Bunu sizlere söyletmek için gecemizi gündüzümüze katıp gayret edeceğiz. Allah yolumuzu açık eylesin. Ben bu güzel karşılamanızdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. '

BÜYÜKŞEHİRDE 2 BELEDİYE HİZMET EDECEK Denizli'nin büyükşehir olmasından sonra her ilçeye, her mahalleye, 2 belediyenin hizmet edeceğine işaret eden Başkan Zolan, 'Tabiki büyükşehir buralara nasıl gelecek diye düşünülecektir. Sizler aynı zamanda hem büyükşehir belediyesinden hem de ilçe belediyesi olan Tavas Belediyesi'nden hizmet alacaksınız. İnşallah büyükşehirle birlikte biri Denizli Büyükşehir Belediyesi diğeri Tavas Belediyesi olmak üzere 2 farklı belediyeden hizmet alacaksınız. Günlük işleriniz, çöpünüz, işyeri açma, inşaat ruhsatları Tavas Belediyesi, alt yapı gibi büyük yatırımlar da Büyükşehir tarafından yapılacaktır. Bizler için belki 360 köy, 68 belde, 18 ilçe ile merkeze hizmet etmek büyük bir sorumluluktur. Eğer zoru seçmemiş olsaydık Denizli'nin sadece merkezi büyükşehir olsun derdik. 

İmkanları sadece şehrin merkezinde kullanmaya devam ederdik. Eğer büyükşehirde yaşıyorsak merkezdeki imkanların tüm genele gitmesi gerektiğinden yola çıkarak zoru seçtik. Komşusu açken tok yatan bizden değildir dedik, kardeşler eşit olmalı düşüncesiyle şehrin tamamı büyükşehir olsun istedik. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun' dedi. 

KÖYLERDE DAHA UCUZ SU KULLANILACAK Büyükşehirin nimetlerinden en fazla oranda faydalanacak yerlerin başında köylerin ve beldelerin geldiğini bildiren Başkan Zolan, 'Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Bu kanunda yazıyor. Köylerdeki yapılar ruhsatlı olacak. Ne kadar su ücreti ödüyorsunuz siz biliyorsunuz. Köylerdeki su ücreti, yasada, şehrin en ucuz yerindeki su tarifesinin 4'te 1'den fazla olamaz şeklindedir. " 

İNŞAAT YAPAN KÖYLÜMÜZE KOLAYLIK 
“Sizler ev yapmak istiyorsanız büyükşehir ve Tavas Belediyesi'yle birlikte proje hazırlanacak. 1 kuruş proje parası ödemeyeceksiniz. Yapı denetime para ödemeyeceksiniz. Vergi harç ödenmeyecek. İnşaat yapmak isteyen köylümüz resmi yerlere bir kuruş ödemeden inşaatını yapacak.” 

BELEDİYE BÜTÇESİNİN YÜZDE 10’U ALTYAPIYA 
Altyapının önemine de değinen Başkan Osman Zolan sözlerini şöyle sürdürdü; “Yasada büyükşehir belediyesi bütçesinin yüzde 10'nu ile alt yapı yatırımı yapmak zorundadır diye madde yer alıyor. 10 yıl boyunca bütçesinin yüzde 10'nu buraya harcamak zorundadır. Tüm tedbirler kanunla ele alındı. Bizler milletin hizmetkarıyız. Hayvancılık konusunda ise mevcut yapı korunacak. Bizler, bir hayvanınız varsa daha fazla olması için alt yapı desteği vereceğiz. Eğer köylüler karar verir köy dışına büyük besihane yapmayı isterlerse biz onlara her türlü yol yapımı ve alt yapı desteğini de sunacağız' dedi. 

Başkan Zolan, gün boyu geç saatlere kadar süren Tavas ziyaretinde, Pınarlar, Kızılca, Aydoğdu, Ovacık, Nikfer, Bahçeköy, Derinkuyu, Yorga, Balkıca, Kozlar, Dereağzı, Damlacık, Kayaca, Çağırgan, Ulukent, Gümüşdere, Horasanlı ve Yukarıboğaz belde ve köylerine gitti. Başkan ziyaretlerinde gittiği her yerde esnaf, çiftçi ve vatandaşlarla bir arada sohbet etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER