banner249

Provakatörler yine iş başında!

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, ilçede dünden bu yana devam eden gerginliğin ardından sabahleyin siyasi partilerin yetkilileriyle bir araya geldi.

Provakatörler yine iş başında!
banner240

Çalık, Fethiyelileri sağduyulu davranmaya davet etti. Fethiye'de, HDP ilçe binası açılışı nedeniyle başlayan ve gece boyu devam eden gerginlikle birlikte Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Gece yarısı Fethiye’ye gelen Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kaymakam Çalık ve yetkililerden olaylar hakkında bilgi aldı, alınan tedbirleri yerinde inceledi. 


Yaşanan gerginliğin biraz olsun azalmasıyla birlikte Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, sabah erken saatte Fethiye’deki siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Toplantıya Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı ve Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ramazan Yiğit, Saadet Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Ömer Uludağ, Demokrat Parti İlçe Başkanı Osman Buğdaycı ve Büyük Birlik Partisi yetkilileri katıldı. 

Toplantının ardından bir açıklama yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, halkı sağduyuya davet etti. Yaşanan olumsuz olaylardan dolayı üzgün olduklarını belirten Çalık, şöyle konuştu: "Bunlar Fethiye’ye yakışan eylem değildir. Bu sebeple Fethiye’yi temsil eden siyasi parti mensuplarıyla hem Fethiye halkına hem kamuoyuna birlik beraberlik mesajı vermek istiyoruz. 

Fethiye’de yaşanan olayları tabi ki hiç kimse arzu etmedi ama kamuoyuna yansıyan imaj zedeleyen olaylardır." Sosyal medyada uçuşan yalan haberlerin kışkırtıcı olduğunu anlatan Çalık, şunları söyledi: "Bir takım olaylar güvenlik güçlerimizce kontrol altına alındı. Burada bizim hassasiyetimiz vatandaşımızı güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirmemektir. Bu anlamda biz Fethiye ilçesini temsil eden siyasi parti başkan ve belediye başkan Adaylarıyla hep beraber Fethiye halkına sükunet ve sağduyu çağrısı yapıyoruz. 

Fethiye geleceği parlak turizmde ileri gidecek ülkemizin gözde ve güzide bir ilçesidir. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Seçim çalışmaları centilmence yürütülecek seçimlerin sonucu Fethiye halkının takdiri olacaktır. Bu nedenle provoke edecek, halkı kışkırtacak eylemlerden uzak durulması halkımızın da sosyal medya ve değişik kanallarda uçurulan balon haberlere kışkırtmalara kapılmamasını özellikle rica ediyoruz. Siyasi parti temsilcilerimiz başkan ve başkan adaylarımıza teşekkür ediyorum.” 

28 KİŞİ GÖZALTINDA 
Olayların ardından başlatılan soruşturma kapsamında 28 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Kaymakam Ekrem Çalık, sözlerini şöyle tamamladı: "Gündüz takip ettiğimiz gelişmeler ama sağduyudan yoksun kontrol edilemeyen grupların anlamsız ve yıpratıcı hareketleri karşısında mecburen müdahale edilmek zorunda kaldı. Şuan Fethiye halkı sağduyulu davranıyor. Gece yaşanan olayları ortaya çıkaranların bir avuç provokatör olduğunu düşünüyoruz."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER