banner249

Polise zor anlar yaşattılar

Tatbikatta yaralı arkadaşlarına ulaşmaya çalışan öğrenciler kendilerini rollerine kaptırınca polise zor anlar yaşattılar.

Polise zor anlar yaşattılar
banner240

Aydın’da yaşanabilecek herhangi bir deprem anında görev alacak kurumların katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Binada kalan insanların yeri öce tespit edildi daha sonra çeşitli yöntemlerle binadan dışarı çıkarılan depremzedeler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta yaralı yakınları senaryosunu canlandıran öğrenciler polisleri zor anlar yaşattı. 


Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinatörlüğünde Aydın Lisesi’nde gerçekleştirilen tatbikatta İtfaiye Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Umut Arama Kurtarma Derneği, AKUT, TRAÇ ve Aydın Lisesi öğrencileri görev aldı. Tatbikatta senaryo gereği ilk olarak, okulda depremin meydana gelmesinin ardından okul boşaltılarak okulun üst katlarında mahsur kalan öğrencilerin yerleri tespit edildi.

Tatbikatta üst katlarda mahsur kalan öğrencilerin bir kısmı sivil savunma ekipleri tarafından dersliklerin pencerelerinden iplerle aşağıya indirildi. Aydın Belediyesi İtfaiye Ekipleri de okulda mahsur kalan diğer öğrencileri itfaiye merdiveni ile kurtarırken, deprem bölgesinde çıkan sembolik yangını da itfaiye ekipleri başarıyla söndürdüler. 

Bu arada sivil savunma elemanları bazı yaralı öğrencileri omuzlarına alarak dışarı çıkarırken, Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri de enkaz bölgesinde güvenlik önlemi aldı. Yaralı yakınlarını canlandıran öğrenciler, Çevik Kuvvetin aldığı güvenlik önlemlerini aşıp yaralı arkadaşlarını ulaşmak isterken polisi zor anlar yaşattılar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER