banner249

Türk doktorun başarısı!

Türkiye’nin AB sancısını kadın doğum uzmanı giderdi.

Türk doktorun başarısı!
banner240

Kadın hastalıkları ve Doğum-Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mert Göl, Türk hekimlerinin yurt dışında özel izin ve gözlemci dışında ameliyat yapabilmesini sağlayan diplomayı almaya hak kazanan tek Türk doktor oldu.


Operasyonlardaki başarısını sınırları aşarak taçlandıran Doç. Dr. Mert Göl, “AB’ye giremedik ama bu diplomalarla Türk hekimleri devletten önce girme hakkını kazanmış oldu” dedi. 

Türkiye’de ilk kez denenen yöntemler ve sayısız başarılı operasyonlarla bilinen Kadın hastalıkları ve Doğum/ Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mert Göl, Türkiye’den önce Avrupa Birliği’ne girdi. 2013 yılında Avrupa Jinekolojik ve Endoskopi Derneği tarafından ilk kez düzenlenen laparoskopik ameliyatlarda yeterlilik sınavını başarı ile sonuçlandıran Doç. Dr. Göl, diplomanın AB ülkeleri arasında 9 hekimin Türkiye’den ise kendisinin almaya hak kazandığını dile getirdi.

Doç. Dr. Mert Göl, “Avrupa Jinekolojik ve Endoskopi Derneği’nden verilen bu diplomanın özelliği Avrupa’da ve Türkiye’de dahil olmak üzere bir standardizasyon oluşturmaktır. Yani yapılan laparoskopik ameliyatlarda yeterlilik belgesinin doktorlara verilmesini sağlayan bir sınavdı. 

Özellikle de biz ülke olarak Avrupa Birliği’ne girdiğimiz zamanda bu hak hemen bir diploma ile elimize geçiyor. Onun dışında Avrupa’da hiçbir hastaya özel izin ve gözlemci dışında ameliyat yapabilmek mümkün değil. Bu diploma bize orada operasyonu yapabilme hakkı tanıyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER