banner249

PAÜ’de mezuniyet coşkusu!

Pamukkale Üniversitesi’nde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı. Fakültelerde dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

PAÜ’de mezuniyet coşkusu!
banner240

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı sona erdi. Pamukkale Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı. Fakültelerinde bölümlerini derece ile bitiren onlarca öğrenci ödüllerini ve başarı belgelerini Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende protokol üyelerinin elinden aldı.

Programa; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Veysel Yanık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt, ilçe belediye başkanları, dekanlar, akademisyenler, il protokolünden üyeler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
PAÜ'nün 2022-2023 eğitim öğretim yılını okul birincisi olarak tamamlayan Mühendislik Bölümü öğrencisi Mehmet Bayam, törende bir konuşma yaptı. Bayam, Pamukkale Üniversitesi'nin köklü bir üniversite olduğunu vurgulayarak mezun olmanın gururunu, mutluluğunu ve heyecanını paylaştı.

REKTÖR KUTLUHAN ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptığı konuşmada mezun öğrencilere şu şekilde seslendi: “Pamukkale Üniversitesi bu mezuniyet törenimizde bugüne kadar yapılan törenlerden farklı olarak ayrı bir heyecan ayrı bir sevinç ayrı bir onur gurur ve büyük şükran duyguları içindedir. Bunun nedeni Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti yüz yılını bitirmiş; ikinci bir yüzyıla, Türkiye yüzyılına girmiştir. İşte sevincimiz ve gurur kaynağımız Türkiye yüzyılına hizmet edecek gençleri bugün mezun etmeye başlıyoruz. Sevgili mezunlarımız, Türk dünyası başta olmak üzere Avrupa’dan Afrika’ya Balkanlardan Orta Doğu’ya velhasıl tüm dünya sizden çok şey beklemektedir. Bu yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak ve dünyaya adaleti getirme de öncü rolü üstlenecektir. Sizler bu misyonla mezun oluyorsunuz. Hayırlı uğurlu olsun.”

KEPLERİNİ COŞKUYLA ATTILAR
Açılış konuşmalarının ardından Pamukkale Üniversitesi Genel Mezuniyet Töreni, okullarını birincilik, ikincilik ve üçüncülük ile bitiren öğrencilere ödül ve belge takdimi ile devam etti. Programın sonunda keplerini coşku ile atan mezun öğrenciler, protokol üyeleri ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı da çektirdi.

"BAŞARININ MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"
Törenin ardından yaşadığı mutluluğu dile getiren Çardak Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Otomasyon Bölümü 1'incisi Çağlar Çankaya; "Öncelikle bölümdeki eğitmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. Bizlere verdikleri emekler sayesinde bugün bu başarıya sahibiz.  Her zaman yanımda olan biricik aileme de çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Onları gururlandırdığım için de çok mutluyum.  Hayallerinize kavuşmak için çok çalışmanız gerekiyor. Çalışınca da başarı peşinden geliyor. Bölümümü birincilikle bitirdiğim için çok ama çok mutluyum" dedi. 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER