banner249

Urkay çok fena patladı!

Denizlispor Eski Başkanı Süleyman Urkay, takımı ikinci lige düşüren ve borcu 5’e katlayan yönetimi yerden yere vurdu!

Urkay çok fena patladı!
banner240

Denizlili futbolseverlerin tutkunu olduğu Denizli24haber Youtube Kanalı’nda yayınlanan ‘Forvet Hattı’ programının konuğu Denizlispor’un önceki dönem başkanlarından Süleyman Urkay oldu. Denizlispor’un dünü, bugünü ve yarını ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Urkay, mevcut yönetimi de eleştirdi. Mehmet Uz yönetiminin 75 milyon TL borçla aldığı kulübün bugün 400 milyon TL borcu olduğunu ifade eden Urkay, “Denizlispor’un borçlanacak ya da mali anlamda sıkıntı yaşamasını gerektirecek hiçbir durum söz konusu değil. Denizlispor’un gelirleri, kulübü yönetebilmek için yeterlidir” dedi.

İşte Eski Başkan Urkay’daki açıklamalarından satırbaşları, “Denizlisporluluğu ben her zaman uç düzeyde yaşıyorum. Takımın başarısız olması, durumunun kötü olması bende adeta bir yıkım yaratıyor. Denizlispor için kavga etmeye de giderim ki zamanında ettim de. Başkanlık yaparken de çok mücadele ettim ve hala daha da mücadele etmeye devam ediyorum. Biri Denizlispor için olumsuz bir şey söylese benim için patlama noktası oluyor.” 

“DENİZLİSPOR’DAKİ SIKINTININ KAYNAĞI DOĞRU YÖNETİM ANLAYIŞININ OLMAMASI”
“Şu andan itibaren benim ya da bir başka birinin başkan olarak görev almasının çok da bir önemi yok. Burada asıl mesele doğru bir yönetim anlayışı ile görev alınması. Denizlispor’daki sıkıntıların kaynağı da bu zaten. Denizlispor’un borçlanacak ya da sıkıntı yaşayacak hiçbir durumu yok. Ben görev yaptığım dönemlerden de biliyorum. Denizlispor’un gelirleri, futbol kulübünü yönetebilmek için yeterlidir. Bu borçların artması için hiçbir gerekçe yok. Benim dönemimde kulübün borçları arttıysa ben ödemeye razıyım. Buradan ilgililere de çağrıda bulunuyorum bu anlamda.” 

“KULÜBÜ NASIL YÖNETİYORLAR, ANLAM VEREMİYORUM”
Denizlispor’da yaşananları bir kere kabul etmek olası değil. Bu insanlar bu kulübü nasıl yönetiyorlar anlam veremiyorum. Denizlispor’un geleceği için de olumlu şeyler düşünemiyorum. Denizlispor’un yaşamasını, var olmasını istiyorum ama ciddi tereddütlerim var. Taraftarlarda da bir umutsuzluk ve güvensizlik hakim. Geçmişte örnekleri de olduğu üzere amatöre kadar düşen ve hatta yok olan kulüpler var. Amatöre kadar düşüp, sonrasında tekrar var olan kulüp sayısı çok çok az. 

“KULÜPLER KENDİ GELİRLERİ İLE VAR OLABİLİRLER”
“Ben kulübü alırsam çevirebileceğime inanıyorum, Çünkü benim bir planım bir programım var. İddiam şudur ki futbol kulüpleri kendi gelirleri ile daima var olabilirler.” 

“MEVCUT YÖNETİM GÜVEN DUYGUSUNU KAYBETTİ”
“Mevcut yönetim güven duygusunu kaybetti. Başkanın zamanında yaptığı açıklamalara bakın. Transfer tahtasını açacağız dedi, açamadı. Borçları azaltacağız dedi, azaltamadı. 75 milyon TL borçla kulübü devraldı Mehmet Uz. Bugün baktığımızda kulübün borcu 400 milyon TL. Puan sildirmeyeceğiz dedi, puanımız silindi. Takım düştü. Gelinen sürece baktığımızda kulübün borçları da doğru yönetilemedi.” 

“KENDİMİ YOK EDECEK KADAR DENİZLİSPOR’U SEVİYORUM”
“Denizli’de Denizlispor’u en çok seven 3 kişi varsa bunlardan biri benimdir. Geleceğimi, kendimi yok edecek kadar Denizlispor’u seviyorum. Yaşananları izlediğinizde kulübün bir plan, program dahilinde yönetilmediğini görüyorsunuz. Bir başkanın, “Kulübün bundan sonra paraya değil, itibara ihtiyacı var” diye bir açıklaması vardı. Hayır. Kulüplerin büyüklüğü mali yapılarının düzgünlüğü ile doğru orantılıdır. Bu orantıyı göz ardı ettiğinizde kulübü yok olmaya doğru itiyorsunuz demektir.” 

“HARCAMALARINIZLA, GELİRLERİNİZİ DENGELEMEK ZORUNDASINIZ”
“Herkes bu mevcut girdaptan nasıl kurtulunabilir diye düşünüyor, ancak ben bir tek Başkan Mehmet Uz’un düşündüğünü düşünmüyorum. Son yaptığı basın toplantısı bende hayal kırıklığı yarattı. Mehmet Uz’un kulübün gelir ve giderlerini bilmiyor. Futbol artık bir endüstri haline geldi ve bu yüzden de kulüpler mali anlamda bir plan, program dahilinde yönetilmeliler. Harcamalarınızla gelirlerinizi dengelemek zorundasınız.”

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER