banner249

PAÜ’lü doçent, Monako prensinden ödül aldı

pamukkale Üniversitesi mühendislik fakültesi jeoloji mühendisliği Öğretim Üyesi doç. dr. mehmet cihat alçiçek, monako prensi ii. albert tarafından “insanlık paleontoloji enstitüsü prens iii. rainier 2012 bilim Ödülü’nü aldı.

PAÜ’lü doçent, Monako prensinden ödül aldı
banner240
Türkiye’de ilk kez, en eski insan fosili olarak bilinen "Homo erectus" kafatası fosilini Denizli’de bulan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Cihat Alçiçek, Paris İnsanlık Paleontoloji Enstitüsü tarafından ödüllendirildi. Aynı zamanda 2010 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA) tarafından "Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı" olma başarısı da bulunan Alçiçek;e ödülünü Monako Prensi II. Albert verdi.

Honaz ilçesine bağlı Kaklık beldesindeki mermer ocakları yakınlarında 10 yıl önce bir araştırma yapan Doç. Dr. Alçiçek, bulduğu fosilin ülkemizde bilenen en eski insanlardan 500 bin yıllık Homo erectus olduğu, ayrıca bilinen en eski tüberküloz vakasını taşıması ve ilk insanların dünyaya dağılırken Anadolu’yu bir göç güzergahı olarak kullandıkları konusunda önemli bilgiler vermesi nedeniyle tüm dünyanın dikkatini çekmişti.

Monako Prensi III. Rainier;in kurduğu ve alanında dünyanın sayılı kurumlarından olan Paris İnsanlık Paleontoloji Enstitüsü “4. Jeolojik zaman içindeki tarih öncesi araştırmalar” kapsamında Doç. Dr. Alçiçek;i ödüle layık gördü. Doç. Dr. Alçiçek ödülünü 10 Aralık tarihinde Paris İnsanlık Paleontoloji Enstitüsü’nde Monako Devlet Başkanı Prens II. Albert;in elinden aldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER