banner249

Pamukkale devredilemez!

Denizli’deki turistik Pamukkale ören yerinin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne (TÜRSAB) devredilmesine tepki gösteren CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Arslan, “Pamukkale’nin geliri Denizli’ye kalmalıdır. Pamukkale devredilemez!” dedi.

Pamukkale devredilemez!
banner240

Denizli’deki turistik Pamukkale ören yerinin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne (TÜRSAB) devredilmesine Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Arslan sessiz kalmadı. 


Pamukkale’nin Denizli’ye ait olduğunu ve gelirinin de Denizli’de kalması gerektiğini belirten Arslan, “Denizli’nin gözbebeği dünyanın incisi olan Pamukkalemizin gelirinin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerekirken, bakanlık bünyesine alınmasını anlamıyoruz. Yıllardan beri Denizli İl Özel İdaresi tarafından işletilen Pamukkale, ani ve gerekçesiz bir kararla Turizm ve Kültür Bakanlığınca geri alınmıştır. Bu da yetmemiş bakanlık tarafından TÜRSAB’a devredilmiştir” dedi. 

“BU YANLIŞ DÜZELTİLMELİ!” 
Pamukkale’nin devrinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Arslan, “Pamukkale sıradan bir ören yeri değildir. Burada tarihi kalıntıların yanında şifalı su kaynağının olması ayrı bir güzelliği de ortaya koymaktadır. Bu güzelliklerin başkasına devredilmesini kabul etmiyoruz. Bu yanlışın mutlaka düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz.” diye konuştu. 

Pamukkale’ye sahip çıkılması gerektiğini belirten Arslan, “Dünya mirası olarak bilinen ve Denizlimiz için önemli bir marka değeri olan Pamukkalemize sahip çıkmalıyız ve bakanlığın bu karardan dönmesini sağlamalıyız. Denizli’nin hak ettiğini aldığını söyleyenler bunun cevabını vermelidir ve gereğini yapmalıdır” dedi. 

“18 MİLYON LİRA DENİZLİ’DE KALMALI” 
Pamukkale’nin Denizli’ye büyük kazançlar getirdiğini ifade eden Arslan, “İlimize yıllık ortalama 18 milyon kazanç sağlayan, ören yerleri açısından dördüncü sırada olan Pamukkalemiz Denizli’de kalmalıdır.Bunun bir örneğini geçmiş yıllarda gördük.2008 yılında benzer bir durum Anadolu’nun en büyük antik kenti Laodikya için gündeme gelmişti. O zaman Kültür ve Turizm Bakanlığı Laodikya antik şehrini Denizli Belediyesine devretmişti. Aynı uygulamanın bugün Pamukkale için neden yapılmıyor.” Dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER