banner249

Hızına yetişilmiyor

Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın hızına yetişilmiyor.

Hızına yetişilmiyor
banner240

Geçtiğimiz gün Tavas'a bağlı 18 belde ve köyü ziyaret eden ve programı gece yarısı son bulan Başkan Zolan önceki gün de aralarında Pamukkale, Aşağışamlı, Pınarkent ve Irlıganlı kasabaları olmak üzere 13 belde ve köy ziyareti gerçekleştirdi. Gittiği her yerde vatandaşların büyük sevgisiyle karşılanan Başkan Zolan, Büyükşehir'in hizmetleriyle Denizli'nin her noktasında yaşayan vatandaşlara mutluluk getireceğini söyledi. 


Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan dur durak bilmiyor. Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında Başkan Zolan'ın yaklaşık 12 saati aşan ziyaret programı gece geç saatlere kadar sürüyor. 

Çarşamba günü Tavas'a bağlı 18 belde ve köyü ziyaret eden Başkan Zolan önceki gün de Pamukkale, Aşağışamlı, Pınarkent, Irlıganlı kasabaları ile Üzerlik, Yukarışamlı, Develi, Çeltikçi, Salihağa, Kocadere, Eldenizli, Yeniköy ve Küçükdere köylerini ziyaret etti. Gittiği her yerde vatandaşların büyük sevgisiyle karşılanan Başkan Zolan, Büyükşehir'in kazanımlarını anlattı, vatandaşların istek ve taleplerini aldı. 

PAMUKKALE'DE HAK ETTİĞİNİ ALACAK 
Başkan Zolan'ın gezi programı kapsamında önemli duraklardan biri Pamukkale Kasabası idi. Burada esnaf ziyareti gerçekleştiren Başkan Zolan düzenlenen toplantıda Pamukkale'ye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Pamukkale gibi dünyada bir başka örneği bulunmayan doğal ve tarihi değerin kasaba için ekonomik değere dönüştürülmesinde Büyükşehir'in büyük katkıları olacağına dikkat çeken Başkan Zolan," Pamukkale Denizli'nin en büyük değerlerinin başında geliyor. Bu değer maalesef kasabamızın gelişimine tam anlamıyla yansıtılamamış durumda. Adına ne derseniz deyin. İster yerel yönetimin imkansızlıkları deyin isterseniz kaynakların iyi planlanamaması deyin. Büyükşehir ile birlikte bu bölge önemli bir atılım içine girecek. 

Elimizdeki böylesi bir güzelliği doğru bir şekilde kullanabilirsek milyonlarca turistin geldiği bu bölgeyi başka bir boyuta taşıyabiliriz. Bunu yapmak için imkana ihtiyaç var. Bu imkan da Büyükşehir ile birlikte sağlanacak. Büyükşehir ile birlikte Pamukkale'de bölge insanı da kazanacak" dedi. 

DAHA BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR 
Belde Belediyeleri'ni ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Zolan gittiği her yerde vatandaşların büyük sevgisi ile karşılandı. Başkan Zolan buralarda yaptığı konuşmalarda Büyükşehir'in kazanımlarını aktardı. 

'Büyükşehir’in getirdiği imkanlarla şehir merkezinde ne varsa, ilçelerimize, köylerimize ve mahallelerimize de o hizmetler gelecek' diyen Başkan Zolan, " Denizli’de girilmedik sokak cadde bırakmadık. Denizli, parklarla spor kompleksleri ile tanıştı. Bugün çok iyi noktadayız. 

2004 yılında bugünleri hayal etmek çok zordu. Bir zamanlar başka şehirlere imrenen Denizli İmrenilen bir şehir oldu. Şimdi daha büyük hayallerimiz var. Tüm Denizli için hayallerimiz var. Ama bu hayalleri gerçekleştirmek için yola çıktık. İnşallah daha iyi şeyler olacak. Denizli tüm ilçeleriyle birlikte büyüyecek. Bizim derdimiz millete hizmet etmek. Biz gece gündüz demeden 10 yıl çalıştık, bundan sonra da aynı heyecan ve şevkle çalışmaya, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 

DENİZLİ'NİN EN UÇ NOKTASI DAHİ HİZMET ALACAK 
Denizli’nin son 10 yılda inanılmaz bir değişim yaşadığını bu değişimin ilçe belde ve köylerde de yaşanması için Büyükşehir yasasının bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimize hizmet için gecemizi gündüzümüze kattık. Hiç bir zaman Denizli’ye makyaj yapmadık. Hep kalıcı işler yaptık. 50 yıllık, 100 yıllık işler yaptık. Tüm vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek için çalışıyoruz. Denizli merkezde birçok güzellikler yaptık. Başbakanımız bize sadece merkez değil, tüm şehre hizmet edin dedi. Büyükşehir olduk. Gayretimiz buradan bir şeyler almak değil, hizmet vermek.” 

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇİFTÇİLERE DESTEK 
Büyükşehir yasası ile en büyük kazanımı köyler elde edecek diyen Başkan Zolan “ Eskiden sadece İl Özel İdaresi kaynakları ile hizmet alan köylerimiz yasa ile birlikte hem bağlı bulundukları ilçeden hem de büyükşehir belediyesinden hizmet alır hale gelecek. Yani hizmet noktası ikiye çıkıyor. 

Günlük ihtiyaçlarınızı ilçe belediyeleri karşılarken Büyükşehir belediyesi ise daha büyük işlere imza atacak. Kanalizasyon, arıtma, yol gibi ihtiyaçları Büyükşehir karşılayacak. Yasada çok açık ifadeler yer alıyor. Ev yapmak istediğinizde sizler için farklı tip projeler üretilecek. Siz bunlardan istediğinizi seçebileceksiniz ve bunun için herhangi bir bedel ödemeyeceksiniz. Yasa Büyükşehir belediyelerine hayvancılığı ve tarımı destekleme yönünde de yetkiler veriyor. Biz de bu yetkiyle hayvancılarımıza çiftçilerimize destek olmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. 

BÜTÇENİN YÜZDE 10'NU BELDE VE KÖYLERE HARCANACAK 
Başkan Zolan'ın gezilerinde öne çıkardığı bir başka nokta ise belde ve köylerde yapılacak yatırımların kaynağına ilişkin söyledikleriydi. Yasa gereği Büyük şehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin mahalle statüsü kazanan belde ve köylere bütçelerin en az yüzde 10'u kadar her yıl yatırım yapmak zorunda olduğunu belirten Başkan Zolan, "Bu güne kadar imkansızlıklar sebebiyle bir çok talebiniz maalesef giderilememiş. 

Şu ana kadar bize aktardığınız talepler büyükşehirle birlikte yapılması çok kolay şeyler. Öncelik sırasına göre bu taleplerin her biri tek tek yerine getirilecek. Yasa gereği Büyükşehir ve bağlı bulunduğunuz ilçe belediyesi bütçelerinin en az yüzde 10'unu bu talepler için harcamak zorunda. Bu güne kadar imkansızlıklar nedeniyle yapılamamış tüm işler 30 Mart sonrası tek tek yapılacak. Büyükşehir ile birlikte herkes kazanacak" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER