banner249

Organik hal çağrısı

Aydın Ticaret Borsası Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden Vali Erol Ayyıldız, Aydın'da ‘Organik Hal’ kazandırılması için çalışmalara başlanmasını istedi.

Organik hal çağrısı
banner240

Vali Erol Ayyıldız, Aydın Ticaret Borsasına yaptığı ziyarette Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Meclis Başkan Yardımcıları Kazım Günaydın ve Cihan Can, Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Ülgen ve Abdülkadir Yıldız, Meclis Üyeleri Meclis Ali Çevik, Erkan Aslan, Rıza Uyar ve Caner Işlak, Genel Sekreter Çimen Mutlu hazır bulundu. 


Vali Erol Ayyıldız; Aydın Ticaret Borsası Yöneticilerinden Borsa’nın çalışmaları ve Aydın Ticaret Borsası Gıda Laboratuvarları hakkında bilgi aldı. Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Vali Erol Ayyıldız’a Güney Ege Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje desteği ile hayata geçirilecek olan ‘Yenilebilir Enerjili Soğuk Hava Deposu’ fizibilitesi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 

Organik kuru incir tüccar ve ihracatçılarının şoklama üniteli soğuk hava depolarına ihtiyaç duyduğunu ve Aydın’da böyle bir deponun bulunmadığını belirten Bosnalı, yapılacak olan soğuk hava deposunun Aydın’ın sadece incir değil tüm depolamaya elverişli ürünlerinin, depolanmasına uygun olarak tasarlandığını ve Aydın için gecikilmiş bir yatırım olduğunu söyledi. 

Vali Erol Ayyıldız da, Aydın’da yetişen sebze ve meyvenin Aydın’a daha çok gelir getirmesinin sağlanması amacıyla ‘Organik Hal’ kurulmasının yararlı olacağını ifade etti. Ayyıldız, projenin hayata geçirildiği takdirde organik ürün alıcılarının ve satıcılarının akredite bir laboratuarında olduğu modern bir halde bir araya gelerek ekonomik gelişmeye ivme kazandıracağını bildirdi. 

Ayyıldız; Aydın Ticaret Borsası Laboratuarının Aydın adına çok güzel bir hizmet olduğunu kaydetti. Ziyaretleri için Vali Ayyıldız’a teşekkür eden Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Adnan Bosnalı, uygun bir çağrı döneminde ‘organik hal’ için çalışacaklarını ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER