banner249

İstanbul’da defnedilecek

Aydın’da 3 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro oyuncusu Selçuk Uluergüven, İstanbul’da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden tiyatrocu oğlunun yanında toprağa verilecek.

İstanbul’da defnedilecek
banner240

1962'de Ankara Meydan Sahnesi'nde tiyatroya başlayan Selçuk Uluergüven, kırılan kalça kemiğindeki protezin yerinden çıkması sonucu kaldırıldığı ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 3 aydır süren tedavisinin ardından dün gece hayatını kaybetmişti. 


72 yaşında hayata gözlerini yuman Uluergüven, Ankara Sanat Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro TÖS Halk Oyuncuları, Tiyatro Sanat evi gibi topluluklarda çalışmıştı. Sanatçı, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almış ve özellikle ‘Bizimkiler’ adlı dizide canlandırdığı “Dunkof” karakteriyle adını duyurmuştu. Emeklilik kararının ardından merkez Mimar Sinan Mahallesi’nde bir ev satın alarak Aydın’a yerleşen Selçuk Uluergüven’in ölüm haberi büyük üzüntüye neden oldu.

Sanatçı’nın cenazesini İstanbul’a götürmek için dün gece geç saatlerde karayoluyla bir araç yola çıktı. Uluergüven’in oğlu Emre Uluergüven tarafından teslim alınacak olan cenazenin öğleden sonra İstanbul’a gönderileceği öğrenildi. Uluergüven’in cenazesinin düzenlenecek törenin ardından 2004 yılında 21 yaşındayken tiyatroda geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren kendisi gibi tiyatrocu oğlu Eren Uluergüven'in Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabrinin yanında toprağa verileceği öğrenildi. 

Selçuk Uluergüven’in yaklaşık 3 aydır ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüğünü anımsatan Başhekim Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, ölüm haberinin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, “Sanatçımız 2012 yılından bu yana rahatsızlıklarından dolayı zaman zaman hastanemizde tedavi görüyordu. En son 2013 Ekim ayında kırılan kalça kemiğindeki protezin yerinden çıkması sonucu tekrar hastanemize yatışı yapıldı. Yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı tedavi görüyordu. Hekimlerimiz Uluergüven’in sağlığına kavuşması için büyük mücadele verdi. Maalesef çabalarımız sonuçsuz kaldı” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER