banner249

Bunlarda Kaliforniya solucanları

Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Moralı köyünde Kaliforniya Solucanıyla Organik Gübre Üretimi Demonstrasyonu başlatıldı.

Bunlarda Kaliforniya solucanları
banner240

Kaynağı İl Özel İdaresince karşılanan, demonstrasyon kapsamında bahçe artıklarından beslenmek suretiyle organik gübre üretimi için koliforniya solucanları harekete geçti. 


9 Aralık 2013 tarihinde atıl vaziyette bulunan Moralı İlköğretim Okulu binasında, organik gübre üretimi için 6000 adet ergin Kaliforniya solucanı yetiştirme ortamı kuruldu. Demonstrasyon kapsamında ilk altı ayda solucanların çoğalması sonrasında da organik gübre üretimine başlanması bekleniyor. 

Organik Gübre Üretimi Demonstrasyonu projesi ile insan sağlığını tehdit eden zirai ilaç ve kimyasal gübre kullanımını minimuma indirmek, ekolojik yollarla elde edilen vermikompostun (solucan gübresi) kimyasal gübrelerin ikamesi olmasını sağlayıp çiftçiye kendi organik gübresini yine kendisine ürettirmeyi teşvik etmek amaçlanıyor. 

Projenin takibi, Germencik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü TAR-GEL personeli olarak çalışan Ziraat Mühendisi Şule Dinler, Gökay Eyyupoğlu ve Umut Yalçın tarafından yapılacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER