banner249

Nesrin için hayat yeniden başlıyor

İzmir’in Çiğli ilçesinde yaşayan, geçirdiği beyin ameliyatı sonrası yatağa mahkum olan 19 yaşındaki Nesrin Daşkaya için Vali Mustafa Toprak harekete geçti.

Nesrin için hayat yeniden başlıyor
banner240

Vali Toprak beraberinde İl Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ile birlikte Nesrin’i ve acılı ailesini evinde ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü’nden genç kızın durumuyla ilgili bilgi alan Toprak, Nesrin’in zaman kaybetmeden Medical Park Hastanesine yatırılması gerektiğini ifade etti. 


İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Aile hekimimiz, doktorlarımız, sağlık müdürümüz kaymakamımız el birliğiyle olabilecek şeyleri yapacağız. Tedbirimizi alacağız ve Allahın takdiri ile Nesrin iyileşecek. İnşallah Nesrin’in yaşamını kolaylaştıracağız. Öncelikle boğazındaki solunum sıkıntısından kurtulması gerekiyor. Bu iş güne bırakılacak, zamana yayılacak bir şey değil. Esas yaşamı sıkıntıya sokan yutkunma durumu var. Konuşması engelliyor. Bunu çözmemiz lazım. Medical Park'la konuşuldu. Onun için önce oraya nakledeceğiz. Ve Nesrin'i doktorlarımıza emanet edeceğiz. Evladımız için tıp ne imkan sunuyorsa o kullanılacak” dedi. 

Anne Naciye ve baba Nevzat Daşkaya’ya Nesrin’in masraflarını karşılamasının yanı sıra yapabileceği ne olursa kendisine iletmelerini isteyen Vali Toprak, gerekli tüm tedbirleri alacaklarını ifade etti. 

“VALİMİZ ÇOK VEFALI BİR İNSAN” 
Acılı anne Naciye Daşkaya ise, “Valimizin yardımıyla Nesrin’i hastaneye yatırdık. Nesrin'im çok mutlu oldu. ‘Anne ben ayağa kalkacağım, anne ben onların hepsini çok seveceğim’ diyor. Valimize çok teşekkür ederiz. Çok vefalı bir insan. Yardım ediyor bize. Evimize geldi bizi de ziyaret etti sağ olsun. İnşallah sonuna kadar bize yardımcı olur, elimizden tutar. Ona çok teşekkür ediyorum. İnşallah Nesrin'im ayağa kalkacak. Valimiz de sonuna kadar bize yardımcı olacak buna inanıyorum. Allah ondan razı olsun. Sağlık müdürümüz de evimize ve hastaneye ziyarete geldi. Onlar da çok yardımcı oluyor. 

Onlar iyi ki var, iyi ki bize yardımcı oluyorlar. Sonuna kadar yapacaklar inşallah bu işi. İnşallah Nesrin'imin yürüdüğünü göreceğim. Hiçbir şey istemiyorum. Sadece Nesrin'imin sağlığını istiyorum. İnşallah o da olacak. Allah'ımdan dilediğim dualarım kabul olacak inşallah. İnşallah ben onun sesini duyarım, çünkü onun sesini çok özledim. Nesrin'imin sesini çok özledim. Onun iyileşmesini çok istiyorum. Onun için canımı isteseler canımı feda edeceğim. Başka bir şey istemiyorum” diye konuştu.

İzmir'in Çiğli ilçesinde oturan Naciye ve Nevzat Daşkaya çiftinin tek kızları Nesrin Daşkaya, 14 yaşında bisikletle gezerken dereye düştü. Başının üzerine düşen, burnu ve kolunda kırık meydana gelen Daşkaya, hastaneye kaldırıldı. Doktorların beyin tomografisi çekme ihtiyacı bulunmadığını söylemesi üzerine evine dönen Nesrin, iki yıl sonra beyninde düşmenin etkisiyle oluşan tümör nedeniyle acilen ameliyata alındı. 

Nesrin tümörden kurtuldu ancak tümörün verdiği hasar nedeniyle bacak ve kolları felç oldu. Solunumda da zorlanan Nesrin'i rahatlatmak için doktorlar, boğazını delerek ventilatör taktı, ardından midesi delinen genç kız, özel mama ile beslenmeye başladı. Nesrin'in acılı annesi Naciye Daşkaya, eşinin aldığı asgari ücretle geçindiklerini ve onun da Nesrin'in ilaç masraflarını bile karşılayamadığını belirterek hayırseverlerden yardım istedi. Nesrin’in ayağa kalkabilmesi için solunum yolundaki sıkıntıdan kurtulması ve robotik fizik tedavi görmesi gerekiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER